Ιταλία:Ο Σαλβίνι αντιμέτωπος με τους εχθρούς εκ των έσω τους συμμορίτες που παριστάνουν τους δημάρχους
Ιταλία:Ο Σαλβίνι αντιμέτωπος με τους εχθρούς εκ των έσω αριστερούς συμμορίτες που παριστάνουν τους δημάρχους

Ο αριστερός δήμαρχος της σικελικής πρωτεύουσας, ο Λεολούκα Ορλάντο, εγκαινίασε την ανταρσία εξηγώντας σήμερα στο δημόσιο ραδιόφωνο πως «αναστέλλει την εφαρμογή του νόμου όσον αφορά τις αρμοδιότητες των κοινοτήτων».

«Είναι ένα απάνθρωπο κείμενο επειδή παραβιάζει τα δικαιώματα του Ανθρώπου και εγκληματογόνο επειδή μετατρέπει σε παράνομους πρόσωπα που βρίσκονται νομίμως στο έδαφός μας», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος αμφισβητεί ιδιαίτερα το μέτρο που απαγορεύει να αποκτήσει δικαίωμα κατοικίας πρόσωπο που διαθέτει άδεια παραμονής στην Ιταλία. Στερεί από τους δήμους τη δυνατότητα να εκδίδουν ταυτότητες ή να εγγράφουν ανθρώπους στην εθνική υπηρεσία υγείας -- αυτό το τελευταίο είναι υποχρεωτικό για να έχουν πρόσβαση σε παροχές υγείας, όπως ο οικογενειακός γιατρός.

Η απάντηση του Ματέο Σαλβίνι δεν άργησε.

«Θέλεις να παρακούσεις; Δεν θα σου στείλω τον στρατό», απάντησε στον σικελό δήμαρχο σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook, αναγγέλλοντας πως θα μεταβεί προσεχώς στο Παλέρμο για να «παραδώσει στους πολίτες μια βίλα με θέα στη θάλασσα που κατασχέθηκε από έναν μαφιόζο».

Πολλοί δήμαρχοι ακολούθησαν το παράδειγμα του σικελού συναδέλφου τους, ανάμεσα στους οποίους οι αριστεροί δήμαρχοι της Νάπολης και της Φλωρεντίας, αλλά και ο δήμαρχος της Πάρμας Φεντερίκο Πιτσαρότι, ένας διαφωνών του Κινήματος 5 Αστέρων (M5S), του λαϊκιστικού κόμματος που κυβερνά την Ιταλία μαζί με την Λέγκα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications