Λιακόπουλος: Οι Ρώσοι επιστήμονες και ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος
Λιακόπουλος: Οι Ρώσοι επιστήμονες και ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Πριν μέρες ο Δημοσθένης Λιακόπουλος μας μίλησε σε διαδικτυακή εκπομπή τουγια τις απώλειες που θα έχει ένας ενδεχόμενος τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, τον οποίο μνημονεύουν συχνά πλέον οι υπερδυνάμεις

Εδώ και καιρό οι Ρώσοι ασχολούνται με την εξουδετέρωση των πυρηνικών αποβλήτων. Ας παραθέσουμε το παρακάτω ενδιαφέρον άρθρο από το ρωσικό Sputnik με σχόλια στο τέλος, τα οποία δίνουν τροφή για σκέψη:

Βακτήρια που εξουδετερώνουν τα πυρηνικά απόβλητα ανακάλυψαν ρώσοι επιστήμονες

Οι ρώσοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ευρύματά τους αποτελούν το πρώτο βήμα στη δημιουργία ενός βιοχημικού φραγμού ενάντια στην εξάπλωση των ραδιονουκλεϊδίων.

Μοναδικά βακτήρια ανακαλύφθηκαν σε αποθήκη πυρηνικών αποβλήτων στη Σιβηρία, με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο για ένα πιθανό νέο εργαλείο που θα μπορούσε με φυσικό τρόπο να περιορίσει την εξάπλωση των ραδιονουκλεϊδίων.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Φυσικής Χημείας Frumkin της Μόσχας, αλλά και από τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, κατάφεραν να απομονώσουν μικροοργανισμούς οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ασφαλίσουν το ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται υγρά πυρηνικά απόβλητα.

Οι επιστήμονες έκαναν την ανακάλυψη καθώς έκαναν μικροβιολογικές μελέτες σε σημείο στη Σιβηρία όπου φυλάσσονται υγρά πυρηνικά απόβλητα.

Η έρευνά τους δημοσιεύτηκε στο ρωσικό επιστημονικό περιοδικό Radioactive Waste και υποστηρίζει ότι τα βακτήρια είναι ικανά να μετατρέπουν τα ιόντα των ραδιονουκλεϊδίων, ακόμα και εκείνα που βρίσκονται στο ουράνιο και στο πλουτώνιο σε ηπιότερες μορφές.

Με εργαστηριακές εξετάσεις μάλιστα διαπίστωσαν τις συνθήκες που είναι απαραίτητες για διεξάγουν τα συγκεκριμένα βακτήρια το έργο τους.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα ευρήματά τους αποτελούν το πρώτο βήμα στη δημιουργία ενός βιοχημικού φραγμού ενάντια στην εξάπλωση των ραδιονουκλεϊδίων.

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο τίθενται τα εξής ερωτήματα:

Για ποιόν λόγο οι Ρώσοι οδηγήθηκαν σ’ αυτήν την ανακάλυψη;
Μήπως γιατί ο 3 παγκόσμιος πόλεμος θα είναι όντως πόλεμος πυρηνικών;
Μήπως γιατί θέλουν να σώσουν όσους περισσότερους μπορούν δικούς τους ανθρώπους απ’ τον επερχόμενο πόλεμο?
Μήπως γιατί για μία ακόμη φορά ο Λιακόπουλος δικαιώνεται;
Και για όσους έχουν αμφιβολίες απλά ακούστε τι είπε στην εκπομπή του:

 

www.el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications