Αλλαγή του τρόπου κατάταξης στο Στρατό Ξηράς
 Αλλαγή του τρόπου κατάταξης στο Στρατό Ξηράς

Τέσσερις οι σειρές στρατευσίμων που θα κατατάσσονται ετησίως

Τέσσερις αντί για έξι, που ήταν ως τώρα, θα είναι πλέον οι σειρές στρατευσίμων που θα κατατάσσονται ετησίως στο Στρατό Ξηράς για να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία μετά από σχετική απόφαση που ελήφθη από την ηγεσία και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται τις τελευταίες 24 ώρες με την αποστολή προσωπικών sms.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η 2019Α’ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς κατατάσσεται τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ η επόμενη 2019Β’ ΕΣΣO τον Μάιο του 2019 κλπ.

Συμφώνως με υψηλόβαθμη πηγή του ΓΕΣ, η οποία ρωτήθηκε σχετικώς από το Newpost.gr αναφορικώς με τους λόγους που ο ΣΞ προβαίνει στη μείωση των ΕΣΣΟ σε ετήσια βάση από έξι που ήταν ως σήμερα σε τέσσερις, επικαλέστηκε τρεις επιχειρησιακούς λόγους, που οδήγησαν στην αλλαγή αυτή:

Πρώτον, η εκπαίδευση πλέον με το νέο σύστημα που ισχύει από τον Ιανουάριο του 2018, έχει «μεταφερθεί» προς τα σύνορα και τις μονάδες των πρόσω σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, με αποτέλεσμα οι μονάδες αυτές, που πλέον εκτελούν και εκπαιδευτικά καθήκοντα ως «Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων» (ΚΕΝ), να έχουν «μπουκώσει» και να χρειάζονται ένα «αραίωμα» που θα βελτιώσει την εύρυθμη λειτουργία τους.

Δεύτερο, οι προαναφερθείσες Μονάδες λειτουργούν και ως «ΣΥΠΟ» (=Σημεία Υποδοχής Οπλιτών) και η ως άνω λειτουργία τους κάθε δίμηνο εκτιμάται ότι θα βελτιωθεί έτι περαιτέρω αν η ίδια δουλειά πραγματοποιείται όχι κάθε δίμηνο, αλλά κάθε τρίμηνο.

Τρίτο, ο ΣΞ επιθυμεί – συμφώνως πάντα με την ίδια υψηλόβαθμη πηγή – με τον τρόπο αυτό να «ομαλοποιήσει» τον αριθμοί εκπαιδευομένων ισομερώς σε όλες τις ΕΣΣΟ και όχι να υπάρχουν ΕΣΣΟ που αποφέρουν 8.000 στρατεύσιμους και άλλες που υπάρχουν 13.000 και 14.000 υποψήφιοι για 10.000 θέσεις που θέλει ο ΣΞ, που έχει ως αποτέλεσμα ο ΣΞ να «απορρίπτει» υπεράριθμους στρατεύσιμους, διοχετεύοντάς τους στην επόμενη ή επόμενες ΕΣΣΟ. Αυτό και για λόγους επιχειρησιακούς και για λόγους εφοδιαστικούς.

ΠΗΓΗ: newpost.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications