Πιθανές παρατηρήσεις ζωντανών δεινοσαύρων στην Ινδονησία και στην Παπούα Νέα Γουινέα
Πιθανές παρατηρήσεις ζωντανών δεινοσαύρων στην Ινδονησία και στην Παπούα Νέα Γουινέα

Τις περισσότερες φορές, ιστορίες για μυστηριώδη μεγάλα και άγνωστα ζώα σε περιγραφές ειναι παρόμοια με τους προϊστορικούς δεινόσαυρους.

Οι πιο γνωστές από αυτές τις ιστορίες είναι οι ιστορίες για το τέρας του Κονγκό, παρόμοιο με το φυτοφάγο δεινόσαυρο σε περιγραφή, και το ιπτάμενο τέρας Kongamato , το οποίο πιθανότατα είναι ένας Πτεροδάκτυλος (Pterodactylus) που έχει επιβιώσει στην εποχή μας.

Ένα άλλο δημοφιλές μέρος είναι οι ζούγκλες της Αφρικής. Υπάρχουν ιστορίες για ένα περίεργο τέρας παρόμοιο με τον Σπινόσαυρο, το οποίο περιγράφει στα ημερολόγια του ο διάσημος ταξιδιώτη Percy Fossett, και επίσης και στα αρχεία του Γερμανού ερευνητή Franz Herrmann Schmidt .

Πολύ λιγότερο γνωστές είναι οι ιστορίες των δεινόσαυρων που προέρχονταν από την Ινδονησία και από το "νησί των κανιβάλων" της Νέας Γουινέας .Στο ινδονησιακό νησί Nusa Kambangan, υπάρχουν αναφορές για παρατηρήσεις για ένα θηρίο που ονομάζεται Kawuk.

Σύμφωνα με τις περιγραφές, είναι παρόμοιο με ένα μεγάλο κροκόδειλο που κινείται στα δύο πίσω άκρα. Δηλαδή, στην εμφάνιση είναι σαν δεινόσαυρος, μόνο πολύ μικρότερο σε μέγεθος. Κάποιοι λένε ότι ο Kawuk είναι απλά μια μεγάλη σαύρα, σαν τους δράκους από στο νησί Komodo. Ωστόσο, οι δράκοι του Komodo (και άλλες μεγάλες σαύρες) δεν περπατούν στα δύο πόδια και το Kawuk κινείται με αυτόν τον τρόπο σύμφωνα με περιγραφές.

Το Kawuk είναι επίσης γνωστός ως πολύ επιθετικό και απειλητικό. Υπάρχουν πολλές αναφορές για αυτό το πλάσμα σε όλο τον εικοστό αιώνα, η τελευταία ιστορία ειναι από το 2014.

Ένας ψαράς και οι φίλοι του πήγαν σε νεκροταφείο σε ένα δάσος για να επισκεφτούν έναν νεκρό τους φίλο, και ξαφνικά είδαν ότι πολλά μεγάλα ζώα σαν σαύρες ηταν γύρω από τον τάφο του.

Φοβήθηκαν ότι θα σκάψουν για να φάνε το σώμα του, έτσι το πήγαν σε άλλο σημείο μακρύτερα από το δάσος. Φυσικά, όταν άρχισε να λέει αυτή την ιστορία, οι σκεπτικιστές άρχισαν να λένε ότι αυτός και οι φίλοι του είδαν απλά μεγάλες σαύρες. Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά πως ειναι σαύρες και ότι αυτά τα πλάσματα δεν ηταν καθόλου σαύρες.

Στην Ινδονησία, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά μέρη παρατήρησης του. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες παρατηρήσεις τέτοιων πλασμάτων, τα περισσότερα είχαν φτερά. Ενώ η παρουσία φτερών στο kavuk δεν έχει αναφερθεί ποτέ απο τους μάρτυρες.

Ένας άλλος υποτιθέμενος ινδονησιακός δεινόσαυρος ζει στο νησί Seram και μιλάνε για μια σαύρα που πετάει. Συχνά, οι ντόπιοι περιγράφουν την συνάντηση με πλάσμα να μοιάζει με πίθηκο με φτερά. Υπάρχουν ιστορίες ότι αυτά τα πλάσματα ζουν σε ηφαιστειακές περιοχές και τη νύχτα μπορούν να επιτεθούν στους κατοίκους των χωριών και να κλέψουν τα μωρά τους.Τα φτερά τους δεν είναι σαν τα φτερά πουλιών, αλλά σαν νυχτερίδας .

Ιστορίες συναντήσεων με αυτά τα τέρατα μπορούν να βρεθούν ακόμη και στις αναφορές των Χριστιανών ιεραπόστολων που ταξιδεύουν στην περιοχή τον 15ο αιώνα. Μια πιο σύγχρονη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το 1987 και επίσης με έναν ιεραπόστολο. Ο Tyson Hughes που έζησε ανάμεσα σε μια τοπική φυλή είπε ότι είδε προσωπικά ένα τεράστιο ιπτάμενο τέρας.

Το Orang Bati μπορεί να είναι πραγματικά ένας αρχαίος Πτερόσαυρος , η τοπική ζούγκλα είναι σχεδόν ανεξερεύνητη και οι αποστολές ερευνάς σε αυτά τα μέρη ειναι εξαιρετικά σπάνιες, ο λόγος ειναι γιατί είναι γνωστό το μέρος για τις άγριες φυλές του, οι οποίες πιο πρόσφατα σκότωσαν και έτρωγαν ο ένας τον άλλον. Εξαιτίας αυτού, οι ζούγκλες της Παπούα-Νέας Γουινέας είναι σχεδόν ανεξερεύνητες.

Μια άλλη περίπτωση ειναι για ένα ασυνήθιστο πλάσμα που ονομάζεται Kaiaimunu , το οποίο, σύμφωνα με τις περιγραφές, μοιάζει με Θεριζινόσαυρο, ένα μεγάλο διφορώδη δεινόσαυρο με τεράστια νύχια στα μπροστινά πόδια του.

Η τελευταία σύγχρονη περίπτωση παρατήρησης αυτού του ζώου χρονολογείται από το 2005. Ένας άνθρωπος με το όνομα Robert είδε αυτό το πλάσμα στη ζούγκλα. Σύμφωνα με τον Robert, το πλάσμα ήταν τεράστιο και έφθασε σε μήκος 12-15 μέτρα, ενώ έτρεχε στα δύο πόδια, είχε μακρύ λαιμό και κεφάλι σαν χελώνας.

Ωστόσο, δεν ήταν αρπακτικό.Σύμφωνα με τον ίδιο, το πλάσμα έτρωγε φύλλα και έδειξε ένα βιβλίο με εικόνες δεινοσαύρων, δείχνοντας το Θεριζινόσαυρο ως το πιο παρόμοιο με το θηρίο που είδε. Την ίδια χρονιά, η Margaret και Simon Patolkit που ηταν στην ακτή του μικρού ακατοίκητου νησιού Dililo, είδαν ξαφνικά ένα ερπετό που ήταν ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που είχε δει ο Robert. Αυτό είχε μήκος τουλάχιστον 20 μέτρα. Και σύμφωνα με αυτούς, ήταν ένας τυπικός δεινόσαυρος!

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications