Περισσότερα από εκατό θαλάσσια πλάσματα άγνωστα στην επιστήμη βρέθηκαν στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας! φώτο
Περισσότερα από εκατό θαλάσσια πλάσματα άγνωστα στην επιστήμη βρέθηκαν στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας!

Ειδικοί από την αυστραλιανή ομάδα CSIRO - ( Κρατικός Σύνδεσμος Επιστημονικής και Εφαρμοσμένης Έρευνας) που χρησιμοποίησε το σκάφος βαθέων υδάτων εξέτασε τον πυθμένα νότια της Τασμανίας . Βρήκαν έναν τόπο που ζούσαν πολλά άγνωστα πλάσματα .

Σύμφωνα με τους ερευνητές, βρήκαν τουλάχιστον εκατό νέα είδη μαλακίων, καβουριών και ψαριών, καθώς αλλά πολύ σπάνια και επομένως ελάχιστα μελετημένα είδη. Όπως καρχαρίες που ζουν σε μεγάλο βάθος,οι μεγάλοι καρχαρίες του Ατλαντικού, καλαμάρια και χέλια.

Για τέσσερις εβδομάδες, το σκάφος της CSIRO "Investigator" και οι κάμερες εξέτασαν προσεκτικά το κατώτατο σημείο του θαλάσσιου αποθέματος της περιοχής Huon,σπάνια εχουν βρεθεί εκεί άνθρωποι τα τελευταία 20 χρόνια. Κάποτε, επιτρεπόταν η αλιεία στο μέρος, αλλά έπειτα το μέρος αυτό ήταν επίσημα κλειστό για τα αλιευτικά πλοία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα κοράλλια δεν έχουν καμιά ανθρώπινη παρέμβαση. Οι ερευνητές όχι μόνο έβγαλαν εικόνες, αλλά και πήραν δείγματα για περαιτέρω μελέτη. Μεταξύ των πρόσφατα ανακαλυφθέντων ειδών ήταν ένας αστακός με τεράστια νύχια, ο οποίος έλαβε το όνομα του είδους Uroptychus litosus και ένας ροζ κάβουρας .

Αυτός ο σκώληκας της οικογένειας Eunicidae ζει μεταξύ των κοραλλιογενών υφάλων και είναι επίσης ένα νέο είδος.

Οικογένεια αστεριών Gorgonocephalidae βρίσκεται αγκαλιά με κοράλλια.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications