Κοινωνικό μέρισμα 2018: πότε θα μπουν τα χρήματα στην τράπεζα
Κοινωνικό μέρισμα 2018: πότε θα μπουν τα χρήματα στην τράπεζα

H πλατφόρμα ειναι έτοιμη να υποδεχθεί τις αιτήσεις χιλιάδων πολιτών που επιθυμούν να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα 2018.

Συνολικά, θα λάβουν το έκτακτο επίδομα περίπου 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά.Το κοινωνικό μέρισμα 2018 θα κυμανθεί από 250 έως 1.350 ευρώ, ενώ οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους θα γίνουν την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

Βασικά κριτήρια επιλογής θα είναι το εισόδημα, η οικογενειακή και περιουσιακή κατάσταση και οι καταθέσεις. Τα εισοδηματικά κριτήρια θα παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι.

Πώς θα κάνετε την αίτηση
Με πέντε βήματα θα γίνεται η αίτηση στην πλατφόρμα koinonikomerisma.gr.
Οι αιτήσεις θα είναι προσυμπληρωμένες και επί της ουσίας θα λειτουργούν ως επιβεβαίωση στοιχείων για τον κάθε αιτούντα.
Τα βασικά στάδια που πρέπει να ακολουθήσουν οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι:

Βήμα 1ο: Μπαίνετε στην πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr και εισάγετε τους προσωπικούς κωδικούς του Taxisnet. Εκεί θα πρέπει να δηλωθεί ο αριθμός του κινητού σας τηλεφώνου αλλά κι ένα email, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας οι αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα, θα πρέπει να δηλώσετε και τον ΑΜΚΑ σας προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση με τον ΑΦΜ σας.

Βήμα 2ο: Αμέσως μετά την αναγραφή των προσωπικών σας στοιχείων εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα απαραίτητα πεδία από τη δήλωση του 2017, όπως το ύψος του φορολογητέου εισοδήματος το οποίο είναι απαραίτητο για τον καθορισμό των δικαιούχων. Στο στάδιο αυτό πιστοποιείται αν ο δικαιούχος ή τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του, είναι ασφαλισμένοι σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης.

Βήμα 3ο: Στο αυτό το βήμα οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού στον οποίο θα καταβληθεί το μέρισμα.

Βήμα 4ο: Εδώ πρέπει να ειδοποιηθούν ενήλικοι που δηλώνονται ως φιλοξενούμενοι στην φορολογική δήλωση ενός νοικοκυριού. Θα πρέπει κι αυτοί να μπουν με τους κωδικούς τους στο Taxisnet και να δώσουν τη συναίνεσή τους για το πρόσωπο που αιτείται το κοινωνικό μέρισμα 2018.

Βήμα 5ο: Εφόσον γίνουν όλα τα παραπάνω, η εφαρμογή στο τελικό στάδιο σου λέει εάν πληροίς τα κριτήρια για να πάρεις το κοινωνικό μέρισμα. Ο χρήστης - δικαιούχος είναι απαραίτητο να πατήσει το κουμπί της αποδοχής, δηλώνοντας ότι αποδέχεται το κοινωνικό μέρισμα 2018 στο λογαριασμό του. Το σύστημα υπολογίζει αυτόματα το ποσό που θα του καταβληθεί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications