Κοινωνικό μέρισμα: Χιλιάδες δικαιούχοι θεωρούνται «εξαφανισμένοι» από το σύστημα...!!!
Κοινωνικό μέρισμα: Χιλιάδες δικαιούχοι θεωρούνται «εξαφανισμένοι» από το σύστημα...!!!

Μέσα στην ημέρα θα γίνουν ανακοινώσεις για τα λάθη στο Κοινωνικό Μέρισμα. Τι πρέπει να κάνουν όσοι “πετάχτηκαν έξω” γιατί το σύστημα δεν τους έβρισκε στην Ελλάδα. Τα 8 βήματα

για να διορθωθούν τα λάθη και να μπουν κανονικά τα χρήματα.
Περισσότεροι από το 1/3 των δικαιούχων έκαναν αίτηση μέσα στο Σαββατοκύριακο και ήδη τους εγκρίθηκαν τα χρήματα για το Κοινωνικό Μέρισμα. Υπήρξαν ωστόσο σοβαρά προβλήματα που καθυστέρησαν πολλούς οι οποίοι βρήκαν λάθη στα προσυμπληρωμένα στοιχεία ή είδαν με έκπληξη ότι το σύστημα δεν τους βρίσκει στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται ανακοινώσεις για τη διόρθωση του λάθους που οδήγησε στην απόρριψη των αιτήσεων, κυρίως ανέργων και συνταξιούχων, οι οποίοι εμφανίζονται να μην… ζουν στη χώρα μετά το 2013!

Παράλληλα σήμερα ξεκινάει και η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων μέσω λογιστικών γραφείων.
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο υπάρχει δυνατότητα να διορθωθούν τα λάθη με απλές κινήσεις και να μπορέσουν οι δικαιούχοι να πάρουν το Κοινωνικό Μέρισμα.

Τα λάθη και πως διορθώνονται
Τα συνηθέστερα λάθη εντοπίζονται στα προσυμπληρωμένα στοιχεία. Εάν υπάρχει λάθος στον ΑΜΚΑ οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε ένα από τα ΚΕΠγια να γίνει ενημέρωση του ΑΜΚΑ ως προς τον ΑΦΜ.

Για τον χρόνο ασφάλισης οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον ΕΦΚΑ και στον ΟΑΕΔ για τον χρόνο ανεργίας. Μόλις ο ΟΑΕΔ διορθώσει τον χρόνο ανεργίας θα πρέπει άμεσα να εμφανιστεί και στο σύστημα για το Κοινωνικό Μέρισμα.
Εάν υπάρχουν λάθος προσωπικά στοιχεία, εάν υπάρχει αλλαγή σε οικογενειακή κατάσταση κλπ θα πρέπει οι δικαιούχοι να πάνε στα ΚΕΠ με ένα έγγραφο που να επιβεβαιώνει την αλλαγή για να γίνει αυτή η αλλαγή και στο σύστημα.

Προσοχή στον αριθμό IBAN, τα ψηφία είναι πολλά και συνήθως γίνεται λάθος. Εάν δεν είναι θέμα αριθμού τότε θα πρέπει να προσέξετε εάν ο λογαριασμός του οποίου το IBAN δηλώνετε είναι ενεργός.
Εάν είναι ανενεργός υπάρχει πρόβλημα, θα πρέπει να επιλέξετε έναν ενεργό λογαριασμό.

Εάν υπήρξε αλλαγή στην οικογενειακή κατάσταση το 2018 δεν προσμετράται για το φετινό μέρισμα, όπως δεν προσμετράται και καμία αλλαγή στα περιουσιακά στοιχεία που δεν αφορά στο 2017.
Οι αλλαγές στην οικογενειακή κατάσταση, το εισόδημα και την περιουσία που έγιναν μέσα στο 2018 δεν αναγνωρίζονται καθώς το Κοινωνικό Μέρισμα “μετράει” τα εισοδήματα, την περιουσία και την οικογενειακή κατάσταση του 2017.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Το φεις μπουκ σου έχει βάλει φραγή οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε αναδημοσίευση στα άρθρα σου

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications