Η Κίνα σκοπεύει να κατασκευάσει 216 νέα αεροδρόμια έως το 2035
Η Κίνα σκοπεύει να κατασκευάσει 216 νέα αεροδρόμια έως το 2035

Η Κίνα θέτει στόχο την κατασκευή 216 νέων αεροδρομίων έως το 2035 και την ανάπτυξη περιφερειακών κόμβων στις μεταφορές, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας China Daily, επικαλούμενο πληροφορίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC).

Έως τα τέλη Οκτωβρίου, η Κίνα διέθετε 234 πολιτικά αεροδρόμια και αναμένεται να τα αυξήσει σε περίπου 450 έως το 2035, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη της CAAC, ανέφερε η εφημερίδα.

‘Εως το 2035 η ζήτηση για επιβατικές μεταφορές στην Κίνα θα αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο της παγκόσμιας, ξεπερνώντας αυτή των ΗΠΑ και καθιστώντας την τη μεγαλύτερη αγορά επιβατικών αεροπορικών πτήσεων στον κόσμο.

«Οι υπηρεσίες έχουν βελτιωθεί ουσιαστικά, αλλά τα υπάρχοντα αεροδρόμια είναι κάθε άλλο παρά επαρκή και είναι άνισα κατανεμημένα σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Ντονγκ Φασίν, διευθυντής του τμήματος ανάπτυξης και σχεδιασμού της CAAC.

To 2017, πραγματοποιήθηκαν 552 εκατ. πτήσεις από τα κινεζικά αεροδρόμια, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να αυξηθεί στα 720 εκατ. ετησίως έως το 2020, ανέφερε η CAAC.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications