Έτσι θα εξαφανίσετε τις γρατσουνιές από τα γυαλιά σας!
Έτσι θα εξαφανίσετε τις γρατσουνιές από τα γυαλιά σας!

Πολλές φορές έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με γρατσουνιές στα αγαπημένα μας γυαλιά ηλίου ή στα γυαλιά μυωπίας που φοράμε.

Σε κανέναν δεν αρέσει να έχει χαλασμένους φακούς, ειδικά αν τα γυαλιά του είναι σχετικά καινούργια. Όμως, αν δεν τα προσέχετε και δεν τα μεταχειρίζεστε όπως πρέπει, τότε αυτά θα είναι τα αποτελέσματα.

Το καλό στην υπόθεση είναι ότι υπάρχουν λύσεις που θα σας σώσουν και από το να πετάξετε το αγαπημένο σας ζευγάρι και από το να δώσετε χρήματα για να αγοράσετε νέο.

Διαβάστε παρακάτω πώς θα διώξετε μακριά τις άσχημες γρατσουνιές, από τους φακούς των γυαλιών σας:

Βερνίκι επίπλων
Το σπρέι επίπλων λειτουργεί και σαν μείγμα που γεμίζει τις γρατσουνιές. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψεκάσεις λίγο πάνω σε ένα μαλακό πανί και τρίψε ελαφρά τα γυαλιά σου.

Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει σε μικρές, αλλά και μεγάλες γρατσουνιές. Φτιάξε ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και νερό αρκετά παχύρευστο. Τρίψε το μείγμα πάνω στους φακούς με κυκλική κίνηση και έπειτα ξέπλυνε με νερό. Επανέλαβε αν χρειάζεται.

Αντηλιακό
Πάρε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 45 και βάλε λίγο πάνω στους φακούς. Με ένα μαλακό πανί τρίψε το αντηλιακό πάνω στους φακούς μέχρι να φύγει εντελώς το αντηλιακό. Προσοχή, αυτή η μέθοδος συνιστάται μόνο για πλαστικούς φακούς.

Οδοντόπαστα
Η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μικρές γρατσουνιές. Επέλεξε μία που να μην είναι λειαντικό και να μην περιέχει σκληρά χημικά για λεύκανση ή χρωματισμό. Με λίγο βαμβάκι ή ένα μαλακό πανί, τρίψε την οδοντόπαστα στο φακό με κυκλικές κινήσεις. Συνέχισε να το κάνεις για 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξέπλυνε με λίγο χλιαρό νερό. Μπορεί να χρειαστεί να το ξανακάνεις αν υπάρχουν αρκετά βαθιές γρατσουνιές.

Κερί αυτοκινήτου
Το κερί αυτοκινήτου λειτουργεί όπως το βερνίκι επίπλων. Βάλε λίγο πάνω σε ένα μαλακό πανί και τρίψε ελαφρά το φακό. Μπορεί να χρειαστεί να το επαναλάβεις κάθε λίγες εβδομάδες.

Glass etching cream
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε πλαστικούς και πολυανθρακικούς φακούς. Βάλε στους φακούς μία μικρή ποσότητα από την κρέμα προσέχοντας μην ακουμπήσει στο σκελετό. Έπειτα τρίψε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με ζεστό νερό και στέγνωσε τους φακούς με ένα μαλακό πανί.

Μουστάρδα σε σκόνη και ξύδι
Φτιάξε μια πάστα από σκόνη μουστάρδας και ξύδι. Βρέξε λίγο βαμβάκι με το μείγμα και στη συνέχεια τρίψε ελαφρά τους φακούς με αυτό με κυκλική κίνηση. Μη βάλεις το χέρι σου στα μάτια σου πριν τα πλύνεις καλά γιατί θα ερεθιστούν τα μάτια σου.

Βερνίκι μετάλλων
Με ένα καθαρό πανί τρίψε απαλά πάνω στους φακούς υγρό βερνίκι μετάλλων για να απαλλαγείς από τις γρατσουνιές. Στη συνέχεια, σκούπισε τρίβοντάς τα με αλκοόλ. Αυτό λειτουργεί σε μικρές επιφανειακές γρατσουνιές σε γυαλιά ηλίου.

Baby oil
Πολλοί είναι αυτοί που έχουν καταφέρει με μεγάλη επιτυχία να αφαιρέσουν τις γρατσουνιές από τα γυαλιά τους με τη χρήση του baby oil. Βάλε μια μικρή δόση στο σημείο που είναι η γρατζουνιά μέχρι να φύγει.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications