Δημοφιλής Ρώσος ιερέας στην τηλεόραση: Η δημοκρατία είναι μια απάτη! (video)
Δημοφιλής Ρώσος ιερέας στην τηλεόραση: Η δημοκρατία είναι μια απάτη! (video)

Ο πατέρας Dmitry Smirnov, ένας πολύ δημοφιλής Ρώσος ιερέας με δική του ιστοσελίδα και κανάλι στο youtube με πολλούς ακόλουθους, λέει συχνά στα κηρύγματα του ότι η Ρωσία πρέπει να αποκαταστήσει τη μοναρχία και ότι η δημοκρατία είναι μια φάρσα που ωφελεί μόνο τους πλούσιους.

Ο πατέρας Ντμίτρι, αρχιερέας και επικεφαλής της Επιτροπής της Ρωσικής Εκκλησίας για την Οικογένεια, την Μητρότητα και τα Παιδιά, δεν φοβάται να πει πράγματα για τα οποία οι άλλοι σιωπούν. Είναι ιδιαίτερα ειλικρινής στην κριτική του σχετικά με τους ΛΟΑΤ και την άμβλωση, καθώς υποστηρίζει ένθερμα την κατ’ οίκον εκπαίδευση.

Στο παρακάτω κλιπ από ένα κορυφαίο ρωσικό talk show, το‘Evening with Vladimir Soloviev’, λέει ότι πιστεύει ότι η κληρονομική μοναρχία είναι βαθιά προβληματική και ότι, στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να εκλέγονται μονάρχες, όπως στηβυζαντινή αυτοκρατορία.

Ερώτηση: Μιλάτε πολύ για την πολιτική. Αναφέρετε πάντα ότι είστε αντίθετος με τη δημοκρατία και υποστηρίζετε μια συνταγματική μοναρχία. Τι κάνει τη δημοκρατία τόσο κακή;

– Συμφωνώ απόλυτα με τον Τσώρτσιλ: Η δημοκρατία είναι το χειρότερο (πολίτευμα). Η σωστή διατύπωση είναι εξαπάτηση. Δημοκρατία; Οι εκλογές κερδίζονται από εκείνους που η εκστρατεία τους ήταν η πιο ακριβή. (χειροκροτήματα) Η δημοκρατία εφευρέθηκε από τους ανθρώπους που δεν είχαν τίτλους και καμία ευκαιρία να πάρουν στην εξουσία, μόνο χρήματα. Πήραν μια λέξη από την αρχαία Ελλάδα. Αλλά η Αρχαία Ελλάδα είχε διαφορετικό είδος δημοκρατίας. Πρέπει να είστε κύριος κάποιας ιδιοκτησίας, να είστε ένας σεβαστός πολίτης, να έχετε μια οικογένεια και ούτω καθεξής…

– Δηλαδή, μόνο ο άξιος και διάσημος να παίρνει την εξουσία;
– Οι πιο άξιοι. Οι ένδοξοι. Αυτοί που κέρδισαν ένα όνομα. Είναι λάθος. Ένας αλκοολικός που κοιμάται στους δρόμους έχει μία ψήφο. Ο διευθυντής του κρατικού πανεπιστημίου της Μόσχας έχει επίσης μία ψήφο. Ένας παλαιός αξιωματικός που ανέβηκε στην τάξη του στρατηγού και ένας που μόλις κατατάχθηκε και που δεν μπορεί να δέσει σωστά τα παπούτσια του. Όλοι έχουν μία ψήφο. Αυτό αποκαλείτε δημοκρατία; Είναι απάτη! (χειροκροτήματα)

– Αλλά αυτή είναι η δημοκρατία. Τι είναι τόσο κακό για τη δημοκρατία; Μπορείτε να προτείνετε κάποια άλλη επιλογή;
– Η δημοκρατία επιτρέπει σε μερικούς ανθρώπους ξεδιάντροπα να χειραγωγούν άλλους. (χειροκροτήματα)
– Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούνται συχνά ως παράδειγμα πραγματικής δημοκρατίας. Τα πάνε πολύ καλά.

– “Καλά” είναι ένας ευρύς όρος. Δεν θα ήθελα να τα πάω “καλά” στις ΗΠΑ ακόμα κι αν κάποιος με πλήρωνε δέκα εκατομμύρια δολάρια. (χειροκροτήματα)

– Δεν νομίζω ότι κανείς θα το έκανε αυτό. Γιατί όμως; Πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν στο Θεό και πηγαίνουν στην εκκλησία την Κυριακή πολύ πιο συχνά από ό, τι οι Ρώσοι. Που είναι το λάθος;

– Πολλοί από αυτούς τους “πιστούς” πηγαίνουν σε αιρέσεις αντί σε εκκλησίες. Είναι σημαντικό να το έχετε αυτό υπόψη σας. Η εξωτερική τους πολιτική και το γεγονός ότι εκτυπώνουν χρήματα για ολόκληρο τον κόσμο τους επιτρέπουν να δημιουργούν καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες τους. Αυτό είναι σαφές. (χειροκροτήματα)

……..– Τι θα κάνατε για τη Ρωσία; Ποιο δρόμο θα επιλέγατε;
– Την Μοναρχία, βέβαια. Είχαμε πάντα μοναρχία. Είναι στο αίμα μας. Ο ρωσικός λαός που έχτισε αυτή τη χώρα, που έχτισε όλες τις σφαίρες της εξαιρετικής μας κουλτούρας, το έκανε κάτω από μια μοναρχία. Το τέλος της μοναρχίας συμβόλιζε την αρχή των σκοτεινών ημερών που ξεκίνησαν το 1917 και κατέστρεψαν τη χώρα μας.

Ο τρόπος ζωής μας καταστράφηκε, περιορίστηκε η ελευθερία μας. Οι οικογένειες με πολλά παιδιά έγιναν κάτι το ασυνήθιστο. Το σύστημα των τάξεων εξαλείφθηκε ξεκινώντας από τον πυρήνα του – τους αγρότες, οι οποίοι ήταν οι πιο ευσεβείς χριστιανοί. Τώρα, τα χωράφια που οι πρόγονοί μας είχαν εργαστεί εδώ και 900 χρόνια είναι είτε άγονα είτε καλύπτονται από δάση. (χειροκροτήματα).

Όλα καταστρέφονται. Τα πάντα που δημιουργήθηκαν από τους Σοβιετικούς έχουν σταματήσει, δεν λειτουργούν πια .. Η χώρα μοιάζει να υποφέρει είτε από άλλη πολιορκία του Στάλινγκραντ είτε από εισβολή του Τζένγκις Χαν. (χειροκροτήματα).

– Αλλά οι αγαπημένοι σας τσάροι δεν οδήγησαν τη Ρωσία σε μια καταστροφή; Μήπως ο Πέτρος ο Μέγας δεν έκανε μεγάλη ζημιά στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Δεν έφεραν οι Τσάροι σας τα γεγονότα του 1917 που οδήγησαν στην κατάρρευση του Οίκου των Ρομάνοφ;

– Το λάθος τους ήταν ότι δεν ήταν αρκετά αποφασιστικοί. Κάποιος, παρακαλώ, συγχωρέστε με, ξέχασα το όνομα, είπε ότι εάν είχαν κρεμαστεί μερικές χιλιάδες άνθρωποι δεν θα υπήρχε επανάσταση για τα επόμενα 100 χρόνια.

– Ωραία χριστιανική προσέγγιση.
– Ναι.
Φανταστείτε, ένας άντρας έρχεται στο σπίτι σας κρατώντας δύο μαχαίρια και αρχίζει να μαχαιρώνει την οικογένειά σας. Πώς θα αντιδούσατε;

– Με σφαίρα.– Πολύ καλά, ο Θεός να σε ευλογεί. Είστε ένας αληθινός Χριστιανός, Βλαντιμίρ. (χειροκροτήματα)– Ναι, αλλά ο Πέτρος ο Μέγας ήταν αρκετά αποφασιστικός: εκατοντάδες εκτελέστηκαν.

– Αυτός μεγάλωσε στο γερμανικό θύλακα. Δανείστηκε πολλά από την Ολλανδία και τις άλλες χώρες που επισκέφθηκε. …. Νόμιζε ότι η ισχυρή του θέληση, το χάρισμα και ο τίτλος του θα του επέτρεπαν να κάνει τη Ρωσία μια ευρωπαϊκή χώρα. Έκανε πολύ κακό, όπως και το ότι έκανε την Εκκλησία ένα από τα Υπουργεία του. Ναι, μας έβλαψε. Αλλά η ουσία της Εκκλησίας παρέμεινε η ίδια…..

– Για άλλη μια φορά, η μοναρχία δεν φαίνεται να είναι μια ιδανική επιλογή.
– Βλέπετε, ένας μονάρχης δεν χρειάζεται να γεννηθεί σε μια βασιλική οικογένεια. Ένας μονάρχης πρέπει να εκλεγεί.
– Κάτι σαν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;
– Την Βυζαντινή.
– Η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
– Ναί. Βλέπετε, όλοι οι άνθρωποι είναι αμαρτωλοί..
– Αυτό είναι αλήθεια.

– Προσευχόμαστε: “Να γίνει το θέλημά Σου στη γη όπως είναι στον ουρανό”. Αλλά αν όλα τα κούτσουρα είναι σάπια το σπίτι τελικά θα καταρρεύσει. Το σύστημα πρέπει να ρυθμιστεί. Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν πρέπει να πνίγουν τον ηγέτη τους με ένα μαξιλάρι όταν θέλουν να τον αλλάξουν. Θα πρέπει να εκλέγονται νομίμως από το κοινοβούλιο, εκλέκτορες κ.ο.κ. Ο πλούτος δεν πρέπει να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα κατά την επιλογή των εκλεκτόρων.

– Η αξία τους πρέπει;
– Ναι, η αξία τους, και αυτό θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τη συμβολή τους στην κοινωνία, για παράδειγμα, ίσως ήταν λαμπροί επιστήμονες ή άριστοι κυβερνητικοί υπουργοί.
– Εντάξει, ποιον λοιπόν θα πρέπει να επιλέξουμε για μονάρχη μας;
– Δεν έχω ιδέα. Αφήστε τους ανθρώπους να αποφασίσουν

 

redskywarning.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications