16 Δεκ 2018

Ρέθυμνο: Αθώος ο ειδικευόμενος γιατρός για τον θάνατο της Στέλλας

Ρέθυμνο: Αθώος ο ειδικευόμενος γιατρός για τον θάνατο της Στέλλας

Αθώο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Δυτικής Κρήτης τον γιατρό ο οποίος κατηγορούνταν για τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη το 2011 στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, μετά από δηλητηρίαση από αλκοόλ.

Ο ειδικευόμενος τότε γιατρός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10 μήνες φυλάκιση αλλά απαλλάχθηκε, καθώς κρίθηκε ότι δεν ευθυνόταν.

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη, και αφορούσε δύο γιατρούς, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου με ποινή φυλάκισης 10 μηνών για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ωστόσο στην περίπτωση της, τότε ειδικευόμενης γιατρού, η ποινική δίωξη αναιρέθηκε αφού κατέθεσε στο δικαστήριο αίτημα να μην ισχύσει η ποινική δίωξη επειδή δεν της είχε κοινοποιηθεί το κατηγορητήριο εντός πενταετίας.

Το αίτημα έγινε δεκτό και έτσι στο εδώλιο κάθισε μόνος ο ένας γιατρός, επίσης ειδικευόμενος το 2011.

Στην απολογία του ο γιατρός απέδωσε τον θάνατο της Στέλλας στην τοξική δράση της αλκοόλης σε εγκέφαλο και καρδιά, με ταυτόχρονο και ανεξάρτητο τρόπο, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρχε τρόπος να προβλεφθεί, ούτε να ανατραπεί αυτό το αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορουμένου, χαρακτηρίζοντάς τον ως «εξιλαστήριο θύμα», καθώς υποστήριξε ότι ακολουθήθηκε η ορθή ιατρική πρακτική και πως όταν η Στέλλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ήδη ο οργανισμός της είχε απορροφήσει το αλκοόλ που κατανάλωσε. «Δυστυχώς αυτό το κοριτσάκι υπέκυψε στο δηλητήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελικά το Εφετείο έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο γιατρό και τον απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


1σχόλια:

Ρέθυμνο: Αθώος ο ειδικευόμενος γιατρός για τον θάνατο της Στέλλας
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageΑνώνυμος

Στο εδώλιο έπρεπε να κάθονται αυτοί που έδωσαν σε ανήλικη αλκοόλ! και μάλιστα σε τόση μεγάλη ποσότητα!!!

+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications