Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα - Που αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα - Που αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Σήμερα Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018 αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς γενικά τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στις Σποράδες, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες και μετά το μεσημέρι στη Δυτική Ελλάδα, σε περιοχές της Πελοποννήσου και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Προς το βράδυ τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο και στο Ανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Παγετός θα σημειωθεί τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, και η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από -2 έως 9, στα κεντρικά ηπειρωτικά από -1 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 11, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 15 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 έως 5 μποφόρ και στα υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί έως βορειοανατολικοί με ίδιες εντάσεις, στρεφόμενοι πρόσκαιρα τις βραδινές ώρες σε νότιους σχεδόν μέτριους. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 έως 5 μποφόρ, και στα Δωδεκάνησα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς, ενώ στα βόρεια τμήματα του νομού θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, ενώ τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications