Σύγχρονος Ιεραπόστολος βρίσκει τραγικό θάνατο από απομονωμένη φυλή ιθαγενών
Σύγχρονος Ιεραπόστολος βρίσκει τραγικό θάνατο από απομονωμένη φυλή ιθαγενών

Τραγικό τέλος βρήκε ένας Αμερικανός Ιεραπόστολος που πήγε να κηρύξει τον Χριστιανισμό στα μέλη μιας απειλούμενης με εξαφάνιση φυλής στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας, όταν οι ιθαγενείς τον σκότωσαν με βέλη.

Ο 27χρονος Τζον Άλεν Τσάου, από την Ουάσιγκτον, πλήρωσε ντόπιους ψαράδες για να τον μεταφέρουν στο νησί του Βόρειου Σέντινελ, μια από τις πλέον απόμερες περιοχές του πλανήτη, στα νησιά Ανταμάν, όπου οι αυτόχθονες -κυνηγοί και τροφοσυλλέκτες – ζουν πλήρως αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Τσάου πήγε μέχρι ένα σημείο με τους ψαράδες και συνέχισε με κανό, αλλά μόλις πάτησε το πόδι του στο νησί δέχθηκε βροχή από βέλη από τα μέλη της φυλής των Σεντινέλ.

Όπως σημειώνεται, δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη για φόνο στους ιθαγενείς καθώς απαγορεύεται ρητά η επαφή μαζί τους και με άλλες φυλές που κατοικούν στα νησιά του Ινδικού Ωκεανού, προκειμένου να προστατευθούν από τη μετάδοση ασθενειών και για να μην επηρεαστεί ο τρόπος ζωής τους.

Η ινδική Αστυνομία ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για φόνο κατά «αγνώστων μελών φυλής», ενώ έχουν συλληφθεί επτά ψαράδες που βοήθησαν τον Τσάου να φθάσει στο νησί.

Πηγή της Αστυνομίας είπε ότι το θύμα ήταν ιεροκήρυκας, που είχε επισκεφθεί τα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ στο παρελθόν.

Ο Τσάου εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανός στις 16 Νοεμβρίου.

Τη σορό του εντόπισαν την επόμενη μέρα οι ψαράδες, αλλά όπως είπε ο διευθυντής της τοπικής Αστυνομίας, δεν την έχουν απομακρύνει ακόμη από το νησί.

«Πρέπει να το σχεδιάσουμε λαμβάνοντας υπόψη τις ευαισθησίες άλλων πολιτισμών.

»Είμαστε σε επαφή με ανθρωπολόγους και ειδικούς σε θέματα που αφορούν άγριες φυλές. Κάποιο τρόπο θα βρούμε», δήλωσε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications