Το Ρωσικό ναυτικό άνοιξε πυρ κατά Ουκρανικών σκαφών – Ένας νεκρός – Spetsnaz κατέλαβαν 2 κανονιοφόρους & ένα ρυμουλκό
Το Ρωσικό ναυτικό άνοιξε πυρ κατά Ουκρανικών σκαφών – Ένας νεκρός – Spetsnaz κατέλαβαν 2 κανονιοφόρους & ένα ρυμουλκό

Στο «ζενίθ» βρίσκεται αυτές τις ώρες η ένταση στην περιοχή του Κερτς της Κριμέας, καθώς προ ολίγου άνοιξαν πυρ οι ρωσικές δυνάμεις κατά ουκρανικών σκαφών.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες -μέχρι στιγμής- πληροφορίες, ένας Ουκρανός φέρεται ότι έχει χάσει τη ζωή του κατά την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα ουκρανικά σκάφη βρίσκονταν στον πορθμό του Κερτς έχοντας λάβει διαταγή να συνεχίσουν προς το λιμάνι της Μαριούπολης πάση θυσία αλλά το ρωσικό Ναυτικό τους είχε αποκλείσει στην περιοχή επιδίδοντας τελεσίγραφο για την αποχώρησή τους.

Ταυτόχρονα οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο μικρά πολεμικά σκάφη του ουκρανικού ναυτικού και ένα ρυμουλκό του ουκρανικού ναυτικού στην Αζοφική Θάλασσα.

Αυτή τη στιγμή, το Ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία κατέλαβε δύο ΤΠΚ κατηγορίας «Gurza» και ένα ρυμουλκό A-947 «Jani Kapu».

Κατά τη διάρκεια της ρωσικής επιχείρησης- καταιγίδα κατά των ουκρανικών πολεμικών σκαφών, δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου Berdyansk τραυματίστηκαν.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications