Παρέμβαση του Αρείου Πάγου! ενοχλήθηκαν τα συμφέροντα για πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, σε τόσα άλλα σκάνδαλα δεν κουνιέται φύλλο!
Παρέμβαση του Αρείου Πάγου! ενοχλήθηκαν τα συμφέροντα για πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, σε τόσα άλλα σκάνδαλα δεν κουνιέται φύλλο!

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου,(κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα, τι δουλειά έχει η θεία στο Αρειό Πάγο? δεν βγήκε στην σύνταξη ακόμα? δεν υπάρχει νόμος να απαγορεύει μετά από κάποια ηλικία να ειναι σε θέσεις κλειδιά? άλλα θέλουν τέτοια άτομα προχωρημένης ηλικίας ώστε άπλα να εκτελούν εντολές άβουλα) μετά τις αποκαλύψεις για τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον -μέχρι προ ολίγων ωρών- αντιπρόεδρο της Jumbo, Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Η παρέμβαση της κυρίας Δημητρίου ήρθε μετά τα δημοσιεύματα για τις έρευνες της Κινεζικής δικαιοσύνης σύμφωνα με τα οποία ο κ. Παπαευαγγέλου είχε συστήσει προσωπική εταιρία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS.

Την ίδια περίοδο που γίνονταν οι πωλήσεις ακινήτων, ωστόσο, στην Κίνα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη. Οι αγοραστές φέρονται ότι ξεπερνούσαν τα εμπόδια στην κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS, και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα της Χρυσής Βίζα (και των προνομίων της)

Έρευνα για το θέμα διενεργεί και η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η διοίκηση της Jumbo πάντως ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και δεν σχετίζεται με την εταιρία.

Η καλή αυτή μπίζνα δυστυχώς για τον Ευάγγελο Παπαευαγγέλου είχε άδοξο τέλος, αφού οι κινεζικές αρχές, ανακάλυψαν την μηχανή και επενέβησαν. Ο σάλος που έχει προκληθεί είναι μεγάλος με την εταιρεία Jumbo αλλά και την Εθνική Τράπεζα να λαμβάνουν άμεσα μέτρα. Ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου τέθηκε και επίσημα εκτός του ΔΣ της Jumbo και η Εθνική Τράπεζα απομάκρυνε στελέχη της και ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μέτρα μετά την χρήση ασυνήθιστων συναλλαγών με χρήση πιστωτικών καρτών.

Εκμεταλλευόμενος τις γνωριμίες που είχε αποκτήσει στην Κίνα, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Jumbo εισάγει από την Κίνα το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων της, μετέφερε από την Ελλάδα στην Κίνα δύο ασύρματα POS, τα οποία είχαν ανοικτό roaming και ήταν συνδεδεμένα με ελληνική συστημική τράπεζα. Έτσι κάποιοι Κινέζοι πολίτες, αγόραζαν ακίνητα, σπάζοντας τα capital controls η συνολική αξία των οποίων, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μπορεί να υπερέβαιναν και τα 50 εκατ. ευρώ. Τα παραστατικά που απαιτούνταν για γίνει κάτι τέτοιο, προφανώς παραποιούνταν στην Ελλάδα, άγνωστο το πως και έτσι οι Κινέζοι αποκτούσαν Golden Visa.

Στο υπόθεση φέρεται να ήταν εμπλεκόμενα και στελέχη της τράπεζας, τρία εκ των οποίων ήδη απομακρύνθηκαν, ενώ είναι άγνωστο αν εμπλέκονται και άλλοι, εκτός των προαναφερομένων.

Να σημειωθεί ότι προκειμένου, με νόμιμο τρόπο, κάποιος Κινέζος να αποκτήσει ακίνητο στην Ελλάδα, θα πρέπει να περάσει μέσα από κάποιες διαδικασίες, καθόλου εύκολες και γρήγορες, τόσο στην Κίνα όσο και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, απαγορεύεται η αγορά ακινήτου και η απόκτηση Golden Visa μέσω πιστωτικής κάρτας, παρά μόνο με δίγραμμες επιταγές.

Η Εθνική Τράπεζα, με αφορμή τα δημοσιεύματα για παραβίαση των κινεζικών capital controls με συναλλαγές μέσω POS από εταιρία συμφερόντων του Ε. Παπαευαγγέλου, ανακοινώνει τα εξής:Η Τράπεζα, μετά τη διαπίστωση από τους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου και κανονιστικής συμμόρφωσης διενέργειας ασυνήθιστων συναλλαγών με χρήση πιστωτικών καρτών, προέβη άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακοπή τους. Στο πλαίσιο αυτό προέβη εγκαίρως σε ενημέρωση των αρμόδιων αρχών. Περαιτέρω, σε εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και επιχειρηματικής ηθικής, ενημερώθηκαν τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας και αποφασίστηκε από το Διοικητικό της Συμβούλιο η άμεση λήψη μέτρων από τη Διοίκηση, αναφέρει η ΕΤΕ.
Μαντέψτε σε ποιους ανήκει η Εθνική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ποιοι δίνουν εντολές στην λεγόμενη "δικαιοσύνη" στην Ελλάδα και οχι μονο!αν έκανε πωλήσεις ακινήτων σε λαθρο δεν θα είχε ενοχληθεί κανένας και ας έχαναν από φόρους ...

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications