Οι Αλβανοί δεν αφήνουν να αναπαυθεί η ψυχή του  Κ.Κατσίφα: Ψάχνουν στα σπίτια να βρουν την Σημαία του!
Οι Αλβανοί δεν αφήνουν να αναπαυθεί η ψυχή του  Κ.Κατσίφα: Ψάχνουν στα σπίτια να βρουν την Σημαία του!

Την μεγάλη ελληνική Σημαία, που φτιάχτηκε κατά το ύστατο χαίρε για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, χθες το μεσημέρι στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου αναζητούν οι Αλβανοί καθώς αμέσως μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτια ομογενών ψάχνοντας να την βρουν επειδή έχει γίνει σύμβολο του αγώνα για την ελευθερία των Βορειοηπειρωτών

Θέλουν να την κατασχέσουν ως απόδειξη... ελληνικού αλυτρωτισμού.

Ακόμη και οι συλληφθέντες ομογενείς που κατέληξαν για περισσότερες από επτά ώρες στον Αστυνομικό Σταθμό Αργυροκαστρου χθες το απόγευμα, για... εξακρίβωση στοιχείων, ρωτήθηκαν πιεστικά από τους Αλβανούς αστυνομικούς;για το που βρίσκεται η Σημαία και πως πέρασε τα σύνορα για να εμφανιστεί στην κηδεία του Κατσίφα σκεπάζοντας το φέρετρο. Η εικόνα της τεράστιας ελληνικής Σημαίας ενόχλησε τα αλβανικά ΜΜΕ που κάλυψαν την τελετή.

Τη Σημαία έραψε ο άτυχος ο ομογενής, που εκτελέστηκε ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας, για το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία τον περασμένο Ιανουάριο, που παραβρέθηκε μαζί με συμπατριώτες του.

Ομογενείς ζητούν την άμεση παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να μην καταλήξει σε αλβανικά χέρια η Σημαία - σύμβολο του Κατσίφα, που αποτελεί και εθνικό σύμβολο της μειονότητας.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications