Πράκτορας της Mossad έκλεψε «μυστικά των ρώσικων Su-57 και Su-35 λένε τα ρωσικά ΜΜΕ
Πράκτορας της Mossad έκλεψε «μυστικά των ρώσικων Su-57 και Su-35 λένε τα ρωσικά ΜΜΕ

Ρωσικά ΜΜΕ: “Μυστικά των Su-57 και Su-35 έβαλε στο χέρι πράκτορας της Mossad”!

Η εκπρόσωπος Τύπου του δικηγορικού γραφείου «Κομάντα 29» Αικατερίνη Αρένινα ανέφερε τις λεπτομέρειες της υπόθεσης του εργαζομένου στην αμυντική βιομηχανία στην πόλη Χαμπάροβσκ, Ρομάν Ντμίτριεφ, ο οποίος καταδικάστηκε για προδοσία κρατικών μυστικών.Αποκάλυψε μυστικά στοιχεία για τα αεροσκάφη Su-35 και Su-57, τα οποία μέσω αυτού τα πήρε πράκτορας της Mossad.

ΠΗΓΗ: https://vz.ru/news/2018/11/6/949436.html

Πριν από ένα χρόνο έγινε γνωστό ότι συνεργάτης μιας από τις επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια κάθειρξης σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για αρπαγή πληροφοριακού υλικού, που αποτελούσε κρατικό μυστικό, και την μεταφορά του σε ξένο, όπως μεταδίδει το TASS.

Η Αρενίνα ανέφερε ότι λόγος γίνεται για τον Ρομάν Ντμίτριεφ, ο οποίος έκανε προδικαστική συμφωνία, και η υπόθεση εξετάστηκε σε ειδική διαδικασία χωρίς εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων.Η «Κομάντα 29» ξεκαθάρισε ότι ο Ντμίτριεφ ανάρτησε στο σάιτ airforce.ru 230 σχόλια, σχετικά με αεροσκάφη, κατασκευασμένα στο KiAAZ (Komsomolskyi na Amure aviatsioni zavod Y.Gagarina).

Σε τρία από τα 230 οι πληροφορίες περιείχαν κρατικά μυστικά. Στην ετυμηγορία αναφέρονται αυτές οι πληροφορίες, οι οποίες θεωρήθηκαν εμπιστευτικές, και οι οποίες ακόμη υπάρχουν στο φόρουμ.

Ως κρατικό μυστικό θεωρείται για παράδειγμα, η πληροφορία για την εξαγωγή αεροσκαφών Su-35 και Su-57 στην Κίνα κατά τα έτη 2016-2020, η ανάρτηση περιέχει το ελάχιστο των πληροφοριών: τον αριθμό του κάθε αεροσκάφους, την ποσότητά τους και την χώρα, που πρόκειται να σταλούν» σημείωσε η Αρένινα.

Ο Ντμίτριεφ έπιασε δουλειά στο KiAAZ το 2013. Αρχικώς εργαζόταν ως μηχανικός, έπειτα πήρε προαγωγή και πήγε στο τμήμα κατασκευής αγωγού. Κατείχε την ελάχιστη πρόσβαση, επίπεδο 3, στα κρατικά μυστικά.Επίσης, στην ποινική υπόθεση αναφέρεται ότι ο Ντμίτριεφ παρέδωσε μυστικές πληροφορίες στον 68χρονο πρώην Ρώσο πιλότο Μιχαήλ Τσάιγκερ, που τώρα ζει στο Ισραήλ.

Ο καταδικασθείς παραδέχθηκε ότι ο συγκεκριμένος ήταν πράκτορας της Mossad. Η έρευνα απέδειξε ότι η Mossad χρησιμοποιεί τη διεύθυνση του Τσάιγκερ, μεταδίδει το «Interfax».

«Συνειδητοποιώντας ότι η Mossad δεν επρόκειτο να πληρώσει, ο Ντμίτριεφ δημοσίευσε κάποιες μυστικές πληροφορίες στο φόρουμ, ελπίζοντας να βρει νέους αγοραστές από ξένους πράκτορες», ανέφερε η Αρένινα.Σύμφωνα με την ίδια, για να μάθουν πώς ο Ντμίτριεφ πήρε τα διαβαθμισμένα έγγραφα, κινήθηκαν νομικά εναντίον ενός ακόμη συνεργάτη του εργοστασίου, που μοιράστηκε τα έγγραφα στο εταιρικό δίκτυο.

Η Αρένινα θεωρεί ότι η έρευνα σταμάτησε ή δεν έφθασε μέχρι το δικαστήριο. Νωρίτερα την Τρίτη έγινε γνωστό ότι επίσημη κατηγορία για κρατική προδοσία αποδόθηκε στον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Βλαδίμηρ Νεγιέλοφ.

defence-point

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications