Κατηγορούμενος ξανά ο Γιάννης Πλούταρχος για χρέη στο Δημόσιο
Κατηγορούμενος ξανά ο Γιάννης Πλούταρχος για χρέη στο Δημόσιο

Δεν είναι δυνατόν να χρωστάς 7,5 εκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό δημόσιο και να κυκλοφορείς άνετος, μιας και είσαι και παράδειγμα για το πλατύ κοινό και να βλέπεις μικρούς επιχειρηματίες με οφέλη στο ΙΚΑ και στην εφορία 3 και 5 χιλιάδων ευρώ να είναι μέσα.

Τι έχει συμβεί τώρα;
Για ακόμα μια φορά βρέθηκε στις δικαστικές αίθουσες ο Γιάννης Πλουταρχος, αφού η εμπλοκή του με την Εφορία τον έχει αναγκάσει να αντιμετωπίζει συχνά διαφόρων ειδών ποινικές δικές, για διαφορετικά ποσά κάθε φορά, μετά τον έλεγχο που του είχε γίνει από το ΣΔΟΕ.

Το πρωί της Παρασκευής (23/11) βρέθηκε ξανά κατηγορούμενος, ενώπιον του Ε’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο. Αφορμή για να «καθίσει» στο εδώλιο ο δημοφιλής τραγουδιστής ήταν μια μήνυση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

«Την προηγούμενη φορά είχε αναβληθεί η υπόθεση για να προσκομισθεί η απόφαση διοικητικού εφετείου Αθηνών. Να σας αναφέρω ότι πράγματι δικάστηκε πρόσφατα η προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο. Για την ακρίβεια στις 19 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια δίωξη που ξεκίνησε από την ΑΑΔΕ για ποσό, που μαζί με τις προσαυξήσεις αγγίζει τα 7.526.000 ευρώ. Άσκησε ενδικοφανή προσφυγή στον Πειραιά και εκδόθηκε απόφαση με την οποία παραπέμφθηκε η υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας, όπου πριν λίγες ημέρες εκδικάστηκε» ανέφερε η δικηγόρος, που τον εκπροσώπησε στο ακροατήριο.

Προκειμένου να εκδοθεί απόφαση επί της προσφυγής του τραγουδιστή και να βρεθεί τελικά το τελικό ποσό που οφείλει ή δεν οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο, ο εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστήριο την αναστολής της ποινικής δίκης μέχρι την τελεσίδικη απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου.

Η πρόταση έγινε δεκτή από το δικαστήριο, το οποίο όμως αποφάσισε να δώσει αναβολή επ’ αόριστον, καθώς τα διοικητικά δικαστήρια καθυστερούν στην έκδοση αποφάσεων. Κατά συνέπεια προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να βρεθεί ξανά ο τραγουδιστής στο ακροατήριο ζητώντας εκ νέου αναβολή, η ποινική δίκη θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση της απόφασης των διοικητικών δικαστηρίων.

Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα, όπως αποκαλύφθηκε , ο τραγουδιστής ζήτησε αναβολή για άλλος σκέλος της υπόθεσης, καθώς έχει μπει σε ρύθμιση των χρεών του. Σύμφωνα με τη νομική του παραστάτρια, ο Γιάννης Πλούταρχος είχε αρχικά καταβάλει το συνολικό το ποσό των 60.000 ευρώ από τα 120.000 ευρώ, ωστόσο έχασε τη ρύθμιση.

Τελικά, όπως αναφέρθηκε στο ακροατήριο, κατόρθωσε να προχωρήσει από τα τέλη Οκτώβρη σε νέα, αφού έχει και άλλες οφειλές, και συνεχίζει να πληρώνει κανονικά. Και σε αυτή την περίπτωση, το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της ποινικής δίωξης σε βάρος του, δίνοντάς ρητή δικάσιμο για να ελέγξουν την πορεία της υπόθεσης.

pronews.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications