Κατά μέτωπο επίθεση από τη Μόσχα: «Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται εντατικά για πόλεμο με τη Ρωσία»
Κατά μέτωπο επίθεση από τη Μόσχα: «Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται εντατικά για πόλεμο με τη Ρωσία»

Σενάριο ενός απευκταίου παγκόσμιου πολέμου φέρνει στο φως ο Ρώσος αμυντικός αναλυτής, σύμβουλος του Κρεμλίνου και διευθυντής του περιοδικού «Εθνική Άμυνα», Ιγκόρ Καρότσετνκο, ο οποίος είναι ένας από τους πιο έγκυρους αναλυτές στον τομέα της άμυνας όντας σύμβουλος και του Πούτιν.

Οι δηλώσεις του μάλιστα εμπλέκουν πιθανόν έμμεσα και την Ελλάδα, ως χώρα η οποία επεκτείνεται η αμερικανική στρατιωτική παρουσία σύμφωνα με τον Σοιγκού και την εφημερίδα Gazeta.ru, κατά την συνάντηση του με τον Έλληνα ΥΠΑΜ πριν μερικές ημέρες.

Οι ΗΠΑ αναζητούν εδώ και μήνες κατάλληλους λιμένες και αεροδρόμια, ενώ μαζί με τις μετασταθμεύσεις ελικοπτέρων και υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-22, στοιχειοθετούν ένα σκηνικό «στρατηγικού στραγγαλισμού» της Ρωσίας στο Αιγαίο, που αποτελεί θαλάσσια δίοδο επικοινωνίας με την Α.Μεσόγειο.

Ο Ρώσος ειδικός αναφέρει ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού αντιστράτηγου J.Brooks, επικεφαλής της επιχειρησιακής διοίκησης του επιτελείου του ΝΑΤΟ, «περί μεγάλης ανάγκης να βελτιωθεί η ροή εφοδιασμού της συμμαχίας στην Ευρώπη», μαρτυρά την εντατική εκπαίδευση του ΝΑΤΟ για πόλεμο με τη Ρωσία.

«Η απάντηση της Μόσχας σε αυτά τα επιθετικά σχέδια θα είναι προσεκτική και ασύμμετρη», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εθνική Άμυνα», Ι.Καρότσετνκο.

Ο ίδιος επικαλείται δηλώσεις του Brooks, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Defense News, με τις οποίες δηλώνει ευθαρσώς ότι «σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία, οι ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα σχετικά με τον εφοδιασμό».Ο Αμερικάνος στρατηγός σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να αυξηθεί η χωρητικότητα των κύριων λιμένων και να βρεθούν αυτοκινητόδρομοι που θα αντέξουν το βάρος του στρατιωτικού εξοπλισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, λέει ο Broeks, οι συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στα θέματα υλικοτεχνικής υποστήριξης.«Είναι ζωτικής σημασίας να αυξηθεί η ικανότητα χειρισμού των κύριων λιμένων, να βρεθούν δρόμοι που να μπορούν να υποστηρίξουν το βάρος του στρατιωτικού εξοπλισμού και να επιδιορθωθούν οι πεπαλαιωμένοι σιδηρόδρομοι”.

Την ίδια στιγμή, κατά την άποψή του, είναι απαραίτητο να επιλυθούν νομικά ζητήματα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.Δηλαδή, τα μέλη του στρατιωτικού μπλοκ δεν θα πρέπει να περιμένουν να λάβουν την άδεια όλων των χωρών της ΕΕ, για να διασχίσουν τα σύνορα του χερσαίου και εναέριου χώρου τους.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματικού έγιναν στο πλαίσιο σημαντικών στρατιωτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου στη Νορβηγία.

«Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν ότι το ΝΑΤΟ συνεχίζει την προετοιμασία για πόλεμο, με ταχύτερο ρυθμό.
Στην ουσία είναι ένα κάλεσμα για να αρθούν όλα τα εμπόδια για τη δημιουργία των προϋποθέσεων σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, για να εξασφαλιστεί η ομαλή διοικητική μέριμνα και απρόσκοπτη ανάπτυξη των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Προφανώς, οι εν λόγω εκκλήσεις θα εφαρμοστούν υπό τη μορφή συγκεκριμένων αποφάσεων και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», σημείωσε ο Κοροτσένκο.Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι η ρωσική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία δεν θα αγνοήσει τις δηλώσεις και τις περαιτέρω πρακτικές ενέργειες του ΝΑΤΟ και η απάντηση θα είναι ασύμμετρη, καθώς δεν θα πρέπει σήμερα στη Μόσχα να αποδοθεί σε έναν «μετωπικό» αγώνα με ολόκληρη την δύση.

«Πιστεύω ότι η ρωσική απάντηση θα είναι ασύμμετρη, αλλά σχετικά χαμηλού κόστους, ενώ το να εμπλακούμε σε μια κούρσα εξοπλισμών, δεν μπορούμε, αλλά και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εθνική Άμυνα» εξέφρασε την άποψη ότι στην παρούσα κατάσταση η Ρωσία θα πρέπει να πολλαπλασιάσει τον αριθμό των πυραύλων κρουζ Calibr, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορες θαλάσσιες πλατφόρμες. Έτσι, η Ρωσική Ομοσπονδία θα αυξήσει τις δυνατότητες στρατηγικής μη πυρηνικής αποτροπής, οι οποίες θα γίνουν εγγυητής της ασφάλειας της χώρας μαζί με την πυρηνική τριάδα».

Σε άρθρο μας με τίτλο (Ραγδαίες εξελίξεις: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση – Ηρθε αίτημα από τις ΗΠΑ για χρήση λιμανιών, αεροδρομίων και βάση στη Μακεδονία – Η Μόσχα ανακοίνωσε συνομιλίες με Αθήνα για τον «Turkish Stream»), αναφέραμε ότι ραγδαίες εξελίξεις θα έχουμε στην περιοχή μας. Ενώ οι ΗΠΑ μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση.

Οι ΗΠΑ αναζητούν την δημιουργία βάσεων σε Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Αλβανία με σκοπό να ελέγξουν τα Βαλκάνια στον πιθανό πόλεμο με την ρωσική ομοσπονδία.Πρόκειται για ένα σενάριο τρόμου το οποίο ενισχύει η συνεχή μετακίνηση δυνάμεων του ΝΑΤΟ πέριξ των ρωσικών συνόρων.
Σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί σε μια τέτοια διαδικασία την στιγμή που έχει απέναντι της τη νέο-οθωμανική Τουρκία του Ερντογάν, η οποία ορέγεται το μισό Αιγαίο και μεγάλο μέρος της κυπριακής ΑΟΖ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications