Στους δρόμους οι δάσκαλοι οδήγησης -Γιατί σταμάτησαν οι εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος
Στους δρόμους οι δάσκαλοι οδήγησης -Γιατί σταμάτησαν οι εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος

Εδώ και ένα μήνα δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις οδήγησης στην Ελλάδα εξαιτίας της αποχής των εξεταστών.

Σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης αποφάσισε δυναμική κινητοποίηση στις 5/11/2018, στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στις 7 το πρωί προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, αφού ξεπερνούν ήδη τις 30.000 οι υποψήφιοι οδηγοί που περιμένουν πανελλαδικά να δώσουν εξετάσεις. Μόνο στην Αττική υπολογίζονται σε 22-23000 οι υποψήφιοι οδηγοί που περιμένουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηλιάδη Διαμαντή οι εξεταστές απέχουν περισσότερο από ένα μήνα από τις εξετάσεις ενώ πληρώνονται κανονικά αφού εμφανίζονται καθημερινά στο υπουργείο (μιας και μιλάμε μόνο για αποχή από τις εξετάσεις), χωρίς μόνο να λαμβάνουν το έξτρα επίδομα των 178 ευρώ για τις εξετάσεις.

Οι εξεταστές διαμαρτύρονται γιατί το νέο νομοσχέδιο προβλέπει το περιορισμό από δυο σε έναν εξεταστή σε κάθε εξέταση υποψηφίου οδηγού και παράλληλα την περικοπή του πρόσθετου επιδόματος των 178 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως για τις εξετάσεις.

Οι εκπαιδευτές οδήγησης θα αποκλείσουν την είσοδο του υπουργείου από το πρωί σς όλους τους υπαλλήλους και μετά με τα εκπαιδευτικά οχήματα θα πάνε κομβόι μέχρι ένα σημείο στους γύρω δρόμους συμβολικά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications