Απίστευτα ευρήματα στις πυραμίδες της Αιγύπτου (video)
Απίστευτα ευρήματα στις πυραμίδες της Αιγύπτου (pics+video)

Επτά σαρκοφάγοι με απίστευτο περιεχόμενο βρέθηκαν σε τοποθεσία κοντά στις πυραμίδες, νότια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, την πόλη του Καΐρου.
Ομάδα Αιγύπτιων επιστημόνων ανακάλυψε στους επτά αρχαίους αιγυπτιακούς τάφους, και σε κοντινή απόσταση από τις πυραμίδες, δεκάδες μούμιες γάτας, όπως αναφέρει το Sky News!

Μαζί τους βρέθηκε και μία σπάνια συλλογή μουμιοποιημένων σκαραβαίων.
Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ανασκαφικών εργασιών που άρχισαν τον περασμένο Απρίλιο, δήλωσε ο υπουργός αρχαιοτήτων el – Enany.

Οι επτά σαρκοφάγοι, από τις οποίες κάποιες χρονολογούνται πάνω από 6.000 χρόνια, εντοπίστηκαν σε μια περιοχή στην άκρη του πυραμιδικού συγκροτήματος Saqqara, νότια του Καΐρου.Τρεις από τους τάφους είχαν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για γάτες, είπε, ενώ μια σαρκοφάγος ανήκε στον Κούφου – Ιμάτ, υπεύθυνος του παλατιού των Φαραώ.

Ο Μουσταφά Βάζιρι, επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, δήλωσε ότι η αποστολή είχε, επίσης, φέρει στο φως τις πρώτες μούμιες σκαραβαίων που βρέθηκαν στην περιοχή.Δύο βρέθηκαν μέσα σε μια ορθογώνια σαρκοφάγο ασβεστόλιθου με θολωτό καπάκι και μαύρη διακόσμηση σε σχήμα μαργαριταριού.

Περιείχαν περίπου 100 ξύλινα, επιχρυσωμένα αγάλματα αιλουροειδών και ένα χάλκινο, αφιερωμένο στη θεά της γάτας Bastet.Στην αρχαία Αίγυπτο, οι γάτες όταν πέθαιναν θάβονταν ως θρησκευτικές προσφορές.

Λατρεύονταν επειδή θανάτωναν δηλητηριώδη φίδια και προστατεύονταν από τους Φαραώ τουλάχιστον από την πρώτη βασιλική δυναστεία, με τα σκελετικά ταφικά υπολείμματα να χρονολογούνται από τη 12η Δυναστεία.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications