Καταστροφές σε θερμοκήπια σε Κρήτη - Βγήκαν τα αποχιονιστικά… Πέφτει πυκνό το πρώτο χιόνι στα ορεινά των Τρικάλων
Καταστροφές σε θερμοκήπια- Βγήκαν τα αποχιονιστικά… Πέφτει πυκνό το πρώτο χιόνι στα ορεινά των Τρικάλων

Επί ποδός οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε ολόκληρη την Κρήτη λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων που πέφτουν από το απόγευμα της Παρασκευής στο νησί. Ήδη το τηλεφωνικό κέντρο -199 – έχει δεχτεί κλήσεις για απάντληση υδάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις. Στα Πηγαϊδάκια του δήμου Φαιστού, όπως αναφέρει το e- mesara, πλημμύρισαν δρόμοι ενώ προκλήθηκαν και καταστροφές.

Στα Χανιά μία επιχείρηση αλουμινίου πλημμύρισε στην Κίσαμο ενώ στη Σητεία υπέστησαν ζημιές θερμοκήπια λόγω των ισχυρών ανέμων. Υπενθυμίζεται ότι το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου με ανακοίνωσή του ζητά από τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζομενων μικρών σκαφών στην περιοχή, να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας των σκαφών τους.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στα πελάγη θα πνέουν άνεμοι έντασης 7 και 8 μποφόρ.Τέλος γνωρίζεται ότι το κεντρικό λιμεναρχείο Ηράκλειου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνευοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.cretapost.gr

Βγήκαν τα αποχιονιστικά…
Στα λευκά έχουν ντυθεί τα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων. Το χιόνι σε ορισμένες περιοχές έφτασε στα δέκα εκατοστά, χωρίς όμως να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στο οδικό δίκτυο και τις μετακινήσεις. Ο καιρός έχει αγριέψει, η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά και οι ίδιες καιρικές συνθήκες αναμένεται να διατηρηθούν και την Κυριακή. Στο μηδέν έπεσε η θερμοκρασία στο Μέτσοβο ενώ σε Βωβούσα, Πληκάτι και Πάπιγκο το θερμόμετρο έδειξε έναν βαθμό το πρωί του Σαββάτου.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου κινήθηκαν δέκα μηχανήματα προκειμένου να λάβουν μέρος στο έργο του αποχιονισμού.
Φούρκα, Αετομηλίτσα, Δίστρατο, Μηλιά, Ανήλιο, Βρυσοχώρι, Ηλιοχώρι και Βραδέτο, είναι τα χωριά όπου σημειώθηκαν οι πιο έντονες χιονοπτώσεις, οι πρώτες του φετινού χειμώνα.epiruspost.gr

Πέφτει πυκνό το πρώτο χιόνι στα ορεινά των Τρικάλων τώρα.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει άμεσα σήμερα το πρωί, το πρώτο χιόνι άρχισε να πέφτει σήμερα τα ξημερώματα σε ορεινές περιοχές άνω των 1.000 μέτρων. Το trikalola.gr πραγματοποίησε πριν από λίγο επιτόπιο ρεπορτάζ και κατέγραψε πανέμορφες εικόνες από τα Περτουλιώτικα λιβάδια και το χιονοδρομικό κέντρο, όπου αυτή τη στιγμή σημειώνεται πυκνή ψιλή χιονόπτωση (η ανάρτηση γίνεται τώρα από το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου). Τα ζώα ψάχνουν να βρουν χορτάρι να βοσκήσουν μέσα στο χιόνι, καθώς οι κτηνοτρόφοι δεν πρόλαβαν να τα πάρουν.

Η θερμοκρασία είναι στους μηδέν έως +1 βαθμού Κελσίου, ενώ στα πρδινά που σημειώνονται βροχοπτώσεις είναι στους 6 βαθμούς. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, σήμερα και το Σαββατοκύριακο θα συνεχίζουν οι χιονοπτώσεις και μάλιστα τα χιόνια θα κατέβουν και πιο κάτω από τα 1.000 μέτρα.

Το οδικό δίκτυο αυτή τη στιγμή είναι ακόμη ανοιχτό αλλά με την πυκνή χιονόπτωση που σημειώνεται θα υπάρξουν γρήγορα προβλήματα. Οι οδηγοί θα πρέπει σε αυτά τα σημεία να χρησιμοποιούν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πρώτη γεύση χειμώνα στη Ναυπακτία αυτό το Σαββατοκύριακο.Το σκηνικό θυμίζει πλέον χειμώνα,με ασθενείς για σήμερα βροχές και τη θερμοκρασία στους 14ο κελσίου.Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί 4 μποφόρ.
Έως και 10 βαθμούς κάτω, η θερμοκρασία στα ορεινά του δήμου με περισσότερες βροχές και χιονόνερο.Στις υψηλότερες κορυφές θα υπάρξει και χιονόστρωση.
Παρόμοιες οι καιρικές συνθήκες και για αύριο Κυριακή,με περισσότερες ωστόσο βροχές στα πεδινά,ίδιας έντασης ανέμους και θερμοκρασία που αργά το μεσημέρι δεν θα υπερβεί τους 14 βαθμούς.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications