Βόλος: Συγκλονίζει η πλήρης εγκατάλειψη 4χρονου παιδιού – Η καταγγελία ξεσκέπασε τη σκληρή αλήθεια.
Βόλος: Συγκλονίζει η πλήρης εγκατάλειψη 4χρονου παιδιού – Η καταγγελία ξεσκέπασε τη σκληρή αλήθεια.

Στο Γενικό Νομαρχιακό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και παιδοψυχιατρική εκτίμηση, θα μεταφερθεί το 4χρονο αγγελούδι, που ζούσε στη Ζαγορά, σε ένα ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης…

Η κοινωνική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε μετά από κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Βόλου, ολοκληρώθηκε και όλα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν φαίνεται να συνηγορούν ότι το παιδάκι ζούσε πραγματικά σε ένα άκρως ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον.

Καταπέλτης η έκθεση που παραδόθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα με τη δέουσα ευαισθησία και σοβαρότητα για την καταγγελία παραμέλησης του 4χρονου που έγινε στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την κατάσταση στην οποία μεγαλώνει το μικρό παιδί. Το σπίτι είναι γκρεμισμένο. Δεν υπάρχει ταβάνι παρά μόνο σε ένα τμήμα του σπιτιού 3Χ3 όπου φαίνεται να απαγκιάζει η οικογένεια.

Στο συγκεκριμένο δωματιάκι βρίσκονται ένα μονό κρεβάτι και μία πολυθρόνα που αποτελεί το κρεβατάκι του 4χρονου. Η οικογένεια τρώει στο πάτωμα, δεν υπάρχει καν τραπέζι. Το σπίτι δεν διαθέτει ούτε τουαλέτα, ούτε μπάνιο.

Τα κουφώματα από πόρτες και παράθυρα είναι «φαγωμένα» και το χώμα περνά μέσα στο σπίτι. Το αγγελούδι μεγαλώνει παραμελημένο από τους γονείς του, τον παππού του και τον θείο του, όλοι τους άνεργοι που επιπλέον φέρονται να έχουν ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων.

Η Εισαγγελία παρέλαβε προχθές το πόρισμα της κοινωνικής έρευνας και ακολούθως έδωσε χθες την εντολή να υποβληθεί σε εξετάσεις το παιδάκι, που όλοι όσοι γνωρίζουν περιγράφουν σαν ένα αγρίμι από την παραμέληση.

Το παιδί, αν και είναι ηλικίας 4 ετών, δεν μιλά, ενώ όπου βρίσκεται εκδηλώνει βίαιη συμπεριφορά, χτυπά, κλωτσά, δαγκώνει. Στον παιδικό σταθμό, όπου πήγαινε περιστασιακά, γονείς άλλων παιδιών διαμαρτύρονταν για τη βίαιη συμπεριφορά του 4χρονου και τόνιζαν ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα.

Η Εισαγγελία Βόλου δέχτηκε χθες και την επίσκεψη της κοινωνικής λειτουργού που πραγματοποίησε την κοινωνική έρευνα και μίλησε και η ίδια για την περίπτωση του 4χρονου παιδιού. Η Εισαγγελία Βόλου βρίσκεται τώρα εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, ενώ έδωσε εντολή στην κοινωνική λειτουργό να υποβάλει αιτήματα στην «Κιβωτό του Κόσμου», το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Ορφανοτροφείο Βόλου, που ενδιαφέρθηκαν να συνδράμουν.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα των ιατρικών εξετάσεων και τις δυνατότητες που υπάρχουν η Εισαγγελία Βόλου θα αποφασίσει για τη φιλοξενία του παιδιού σε μία κατάλληλη δομή, που θα μπορεί να εγγυηθεί για τη σωστή ανατροφή του και την ανάπτυξή του σε ένα υγιές περιβάλλον, που θα αγκαλιάσει το 4χρονο παιδί και επιτέλους θα του παρέχει όλα αυτά που στερήθηκε από τη βρεφική του ακόμη ηλικία.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications