Τουλάχιστον 16 νεκροί από σαουδαραβικό βομβαρδισμό σε εργοστάσιο τροφίμων
Τουλάχιστον 16 νεκροί από σαουδαραβικό βομβαρδισμό σε εργοστάσιο τροφίμων
Δυνάμεις του σαουδαραβικού στρατού (φωτό αρχείου)

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη όταν αεροσκάφη βομβάρδισαν εργοστάσιο συσκευασίας λαχανικών στην επαρχία Χοντάιντα της Υεμένης, δήλωσαν μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και κάτοικοι.

Κάτοικοι και νοσοκόμοι στην Μπάιτ αλ Φάκι, 70 χιλιόμετρα νότια της πόλης Χοντάιντα, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, διευκρίνισαν ότι άλλοι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο βομβαρδισμό.

Εξήγησαν ότι οι βόμβες έπληξαν εργοστάσιο συσκευασίας λαχανικών στη συνοικία αλ Μασούντι και διευκρίνισαν πως όλα τα θύματα ήταν εργάτες.

Σύμφωνα με ΜΜΕ που πρόσκεινται στους Χούθι, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν.

Ένας εκπρόσωπος της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι, δήλωσε ότι διενεργείται έρευνα για το βομβαρδισμό του εργοστασίου.

Η ιμπεριαλιστική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει επέμβει στον πόλεμο της Υεμένης και εξαπολύει συχνά αεροπορικές επιδρομές εναντίον των σιιτών Χούθι που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, έχει πλήξει αμάχους και πολιτικές εγκαταστάσεις σε πολλές περιπτώσεις. Η συμμαχία ενίοτε παραδέχεται ότι διαπράχθηκαν «σφάλματα» αλλά «διαβεβαιώνει» ότι όσοι προκαλούν θύματα μεταξύ των αμάχων «λογοδοτούν».

Η επίθεση στο εργοστάσιο συσκευασίας τροφίμων σημειώθηκε μία ημέρα μετά την προειδοποίηση του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ αρμόδιου για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις Μαρκ Λόουκοκ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι εκατομμύρια άνθρωποι στην Υεμένη κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα τους επόμενους μήνες. Κατά τον ΟΗΕ, στη φτωχότερη αραβική χώρα εκτυλίσσεται η «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications