5 Οκτ 2018

Τι απαντά η Πολεμική Αεροπορία για τα ραντάρ των Τούρκων στο Αιγαίο

Τι απαντά η Πολεμική Αεροπορία για τα ραντάρ των Τούρκων στο Αιγαίο

Η εξαγγελία της σύστασης δικτύου παράκτιων ραντάρ από την Τουρκία κατά μήκος των ακτών της στο Αιγαίο, προκειμένου να υπάρχει παρακολούθηση επί 24ώρου βάσεως έχει την απάντησή της σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος μίλησε στο news.gr.

Πέρα από τα ραδιοηλεκτρονικά συστήματα και μέσα ηλεκτρονικού πολέμου που διαθέτουν τα τρία όπλα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τα οποία ανά πάσα ώρα μπορούν να «τυφλώσουν» τα τουρκικά ραντάρ, η πολεμική αεροπορία διαθέτει έναν πύραυλο που μπορεί να καταστρέψει εχθρικά ραντάρ και οτιδήποτε εκπέμπει σχετική ακτινοβολία. Πρόκειται για τον AGM-88 HARM (High-speed Anti-Radiation Missile).

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:Τύπος: Stand Off αυτοκατευθυνόμενο Anti Radiation βλήμα
Καθοδήγηση: Passive radar
Πολεμική Κεφαλή: 146 lbs (Fragments 25000 steel cubes)
Εμβέλεια: έως 80 ΝΜ
Βάρος: 355 kg
Άνοιγμα Πτερύγων: 1.1m
Μήκος: 4.1 m
Διάμετρος: 0.25m
Ταχύτητα: 2 Mach
Τύπος Φέροντος Αεροσκάφους: F-16 BLK 50, 52+ & 52+ADV

Ο συγκεκριμένος πύραυλος μπορεί να εντοπίσει και να πλήξει καταστρέφοντας συστήματα ραντάρ και επικοινωνιών. Διαθέτει μέσα στον κώνο του μηχανισμούς αναζήτησης ακτινοβολιών, των οποίων εντοπίζει την πηγή. Δεν παράγει καπνό, με αποτέλεσμα να μην εντοπίζεται εύκολα οπτικά, καθώς μπορεί να φτάσει και την ταχύτητα των 2 Mach, δηλαδή δύο φορές την ταχύτητα του ήχου, που είναι σχεδόν 2.500 χιλιόμετρα την ώρα.

Στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με δημοσιοποιημένα στοιχεία σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, υπάρχουν περίπου 100 από αυτούς τους πυραύλους.

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, «ο πύραυλος αυτός έχει βεληνεκές σχεδόν 150 χιλιόμετρα και επιτρέπει στους χειριστές μας να πλήξουν οποιοδήποτε ραντάρ από σχετικά ασφαλή απόσταση. Ακόμα κι αν δεν το καταστρέψουν, μόνο και μόνο η γνώση του αντιπάλου ότι εσύ διαθέτεις ένα οπλικό σύστημα σαν αυτό, τον υποχρεώνει να θέση εκτός λειτουργίας τα ραντάρ του.

Οι πιλότοι μας έχουν εκπαιδευτεί σε πλείστα όσα σενάρια εξουδετέρωσης εχθρικών ραντάρ, από τότε που αποκτήθηκαν αυτοί οι πύραυλοι. Για την ακρίβεια, από πριν ασκούμασταν σε σενάρια SEAD (Suppression of Enemy Air Defenses) και όταν αποκτήσαμε και αυτό τον πύραυλο τα χέρια μας λύθηκαν σε πολλά ζητήματα.

Ως προς τα συγκεκριμένα τουρκικά ραντάρ, τώρα, θεωρώ πως πρόκειται κυρίως για συστήματα που στόχο έχουν τη διευκόλυνση των επιδιώξεων της Τουρκίας να διεκδικήσει την Έρευνα και Διάσωση στο Αιγαίο και δεν έχουν τόσο μεγάλη στρατιωτική αξία. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε και αυτήν την εξέλιξη».

 

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

Τι απαντά η Πολεμική Αεροπορία για τα ραντάρ των Τούρκων στο Αιγαίο
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: