Δημοκράτης Παπαδημούλης: «Tο δημοψήφισμα είχε συμβουλευτικό χαρακτήρα»!
Δημοκράτης Παπαδημούλης: «Tο δημοψήφισμα είχε συμβουλευτικό χαρακτήρα»!

«Το 91% των πολιτών που προσήλθε στις κάλπες για το δημοψήφισμα στη πΓΔΜστήριξε τη συμφωνία, εξέλιξη ιδιαίτερα θετική και σημαντική» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε άρθρο του στο γαλλικό δίκτυο ενημέρωσης «Mediapart».

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το δημοψήφισμα είχε συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν ήταν ούτε όρος ούτε προϋπόθεση για την υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών», η οποία «έχει ιστορική σημασία και μπορεί να θεωρηθεί ως ένα τεράστιο βήμα προς την διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για την ΠΓΔΜ και για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων».

Χαρακτήρισε τη συμφωνία ισορροπημένη και αμοιβαία επωφελή και σημείωσε ότι «μπορεί να διαρκέσει στο χρόνο, αποτελώντας παράλληλα πρότυπο για την επίλυση άλλων μεγάλων διεθνών διαφορών και διενέξεων».

«Περιμέναμε μια τέτοια συμφωνία για σχεδόν τρεις δεκαετίες, καθώς η εθνικιστική έξαρση, οι στερεοτυπικές προσεγγίσεις, οι λανθασμένες αποφάσεις και επιλογές του παρελθόντος είχαν εμποδίσει και τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε μια θετική συμφωνία» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.

Πρόσθεσε ότι «οι προοδευτικές δυνάμεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζουν τη συμφωνία και θα συνεχίσουν να εργάζονται εποικοδομητικά για να βοηθήσουν και τις δύο πλευρές να την επικυρώσουν» και υπογράμμισε ότι «η μη κύρωση της συμφωνίας θα ήταν μια ήττα των προοδευτικών, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στην ΠΓΔΜ και μια νίκη για τις εθνικιστικές, ακροδεξιές δυνάμεις που θέλουν ένα σκοτεινό μέλλον για τα Βαλκάνια».

Post A Comment:

-->