Ορθοπολιτικός οδηγός αρθρογραφίας
Ορθοπολιτικός οδηγός αρθρογραφίας

Δεν έχει σημασία να σε διαβάζουν οι πολλοί. Προέχει να μην ενοχλούνται οι λίγοι με όσα γράφεις
Σήμερα θα κάνουμε μαθήματα σύγχρονης νεοταξικής «δημοσιογραφίας», εξετάζοντας τους τρόπους γραφής και μετάδοσης γεγονότος που απασχόλησε την επικαιρότητα. Ας πάρουμε, για παράδειγμα, τη ληστεία που έγινε σε κοσμηματοπωλείο στην Πανεπιστημίου.

Εκδοχή α (προχωρημένα αντιρατσιστική): Ακόμα ένα φαινόμενο ρατσισμού και σ@ξισμού στην καρδιά της Αθήνας. Ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου, αντιλαμβανόμενος ότι τα ληστά (σ.σ.: Προσοχή! Oχι ληστές, είναι σ@ξιστικό να αρσενικοποιούμε και τα 62 φύλα) δεν είναι γκέι, τρανς, κροστζέντερ διεμφυλικοί, κρόσφιτ, μπαϊσ@ξουαλ και μπάι νάιτ, ΔΕΝ τους επιτέθηκε για να τους χτυπήσει!

Ο σ@ξιστής ιδιοκτήτης, διακρίνοντας ότι τα ληστά είναι ομοϊδεάτα του, τα άφησε να φύγουν ανενόχλητα με τη λεία τους, η οποία πιθανότατα θα χρηματοδοτήσει ακροδεξιά, ομοφοβική, ισλαμοφοβική, συντηρητική εγκληματική οργάνωση.

Εκδοχή β: Το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας έλαβε χώρα δράση ιδιοποίησης κοσμημάτων χωρίς την καταβολή αντιτίμου. Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε επιτυχώς και οι νέοι ιδιοκτήτες των κοσμημάτων αποχώρησαν από το κατάστημα με τις μοτοσικλέτες τους, χωρίς να δημιουργήσουν κυκλοφοριακό πρόβλημα στο τόσο ταλαιπωρημένο κέντρο της πρωτεύουσας.

Εκδοχή γ (σχετικά ακριβής, στα όρια ακροδεξιού παραληρήματος, σώζεται μόνο από τη θετική αντιμετώπιση των ληστών): Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Πανεπιστημίου. Ευτυχώς οι ληστές κατόρθωσαν να διαφύγουν ανενόχλητοι με τη λεία τους, χωρίς να τραυματιστούν σε συμπλοκή ή να συλληφθούν από την Αστυνομία.

Εκδοχή δ: Δωρική ανάρτηση σε αγωνιστική ιστοσελίδα με πινελιές γλαφυρότητας, όπως διδάσκεται στα ΙΕΚ Σόρος: Επιτυχής η επιχείρηση απαλλοτρίωσης των κοσμημάτων από καπιταλιστική φιδοφωλιά της Πανεπιστημίου.

Εκδοχή ε (ύπουλο κείμενο. Αφήνει στο αέρα μεθάνιο υποψιών για τις πολιτικές απόψεις του ιδιοκτήτη ή την ιδεολογική ταυτότητα των δραστών): Θρασύτατη ληστεία στο κέντρο της Αθήνας σε κοσμηματοπωλείο, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εθνικιστική οργάνωση. Οι μαυροντυμένοι ληστές, όπως ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης, με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον ίδιο και το προσωπικό του κοσμηματοπωλείου και αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας.

Εντύπωση προκαλεί στις Αρχές η επιλεκτικότητα αλλά και η γνώση των γυμνασμένων ληστών, που κινήθηκαν με στρατιωτική ακρίβεια στον χώρο, για τα σημεία όπου φυλάσσονταν τα αντικείμενα αξίας.
Παναγιώτης Λιάκος
Πηγή: "Δημοκρατία"

Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια,like στην σέλιδα facebook:

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications