Με κομμένους λαιμούς βρέθηκαν τρεις γυναίκες στον Έβρο
Με κομμένους λαιμούς βρέθηκαν τρεις γυναίκες στον Έβρο φέρνουν και τον “πολιτισμό” τους μαζί οι μισθοφόροι εισβολείς

Φόβος και έντονη ανησυχία επικρατεί στους κατοίκους των παρέβριων χωριών, μετά τα όσα έγιναν την Τετάρτη και τη φρικιαστική σφαγή τριών γυναικών που εντοπίστηκαν νεκρές στην περιοχή του χωριού Πραγγί, πιθανόν μητέρας με τις δυο κόρες της, γράφει η τοπική ιστοσελίδα Evros-News.

Αν και έχει σημάνει συναγερμός στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλο το νομό Έβρου, ο κόσμος παρ’ ότι είναι συνηθισμένος να βλέπει καθημερινά δεκάδες ή και εκατοντάδες λαθρομετανάστες, ακόμα και μέσα στις αποθήκες, τις αυλές και τα σπίτια του, άρχισε να φοβάται πάρα πολύ.

Υπάρχει έντονη ανησυχία, κυρίως στα χωριά όπου είναι γνωστό πως υπάρχουν περάσματα από την τουρκική όχθη στην ελληνική.

«Κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να μας σφάξουν και εμάς, όπως έγινε με τις τρεις άτυχες γυναίκες που μπήκαν στην Ελλάδα απ΄την Τουρκία», είναι τα χαρακτηριστικά σχόλια που γίνονται από χθες όταν έγινε γνωστό το φρικιαστικό έγκλημα όχι μόνο στο Πραγγί Διδυμοτείχου όπου βρέθηκαν οι σοροί των τριών άτυχων γυναικών, αλλά και στις Πετράδες, το Πύθιο, το Ισαάκιο, το Σοφικό και τα άλλα παρέβρια χωριά της περιοχής.

Οι κάτοικοι αισθάνονται ανασφαλείς, αφού παρά τις τεράστιες και φιλότιμες προσπάθειες της αστυνομίας και του στρατού, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και η οριογραμμή των συνόρων είναι τεράστια και δεν μπορεί με τίποτα να ελεγχθεί.

Την ανησυχία και τους φόβους τους, μεγαλώνουν και όσα ακούγονται και γράφονται, για παρουσία 500.000 Αφγανών στην Ανατολική Θράκη, οι οποίοι πέρασαν από Ιράν και Ιράκ στην Τουρκία και ήρθαν σε Κωνσταντινούπολη και Αδριανούπολη, με σκοπό να περάσουν στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.

Χθες το απόγευμα, συνεχίζει η τοπική ιστοσελίδα, κοντά στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν από αγρότη που πήγε να οργώσει το χωράφι του οι σοροί των τριών κατακρεουργημένων γυναικών ασιατικής καταγωγής, βρέθηκαν και κάτοικοι των γύρω χωριών.Η περιοχή βέβαια είχε αποκλειστεί από την αστυνομία και είχε δοθεί εντολή να μην πλησιάσοπυν στο σημείο όπου γινόταν οι έρευνες από τον Ιατροδικαστή Παύλο Παυλίδη και τους αστυνομικούς, αλλά αυτοί διαμαρτυρήθηκαν.

»Κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να έχουμε την τύχη των άτυχων αυτών γυναικών και να μας βρουν και μας σφαγμένους μέσα στα σπίτια μας. »Καθημερινά ζούμε την επικίνδυνες αυτή κατάσταση», ήταν μερικά μόνο από όσα είπαν διαμαρτυρόμενοι στους αστυνομικούς και στον ίδιο τον Αστυνομικό Διευθυντή Ορεστιάδας Πασχάλη Συριτούδη.

Σφαγμένες οι τρεις γυναίκες Θύματα άγριας δολοφονίας έπεσαν οι τρεις γυναίκες που εντοπίστηκαν από αγρότη το μεσημέρι της Τετάρτης νεκρές στην περιοχή του Πραγγίου Διδυμοτείχου, στον Έβρο, κοντά στις όχθες του ποταμού. Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής που έφθασε στο σημείο, και οι τρεις έφεραν τραύματα στον λαιμό, από μαχαίρι, ενώ το τριπλό έγκλημα φαίνεται ότι διαπράχθηκε τα προηγούμενα 24ωρα.

Οι ταυτότητές τους παραμένουν προς το παρόν άγνωστες, αλλά φαίνεται ότι πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι δύο νεότερες εκτιμάται ότι είναι από 15 έως 18 ετών, ενώ δεν αποκλείεται να συνδέονται συγγενικά μεταξύ τους.

Υποθέσεις για τους δράστες
Tο έγκλημα διαπράχθηκε πριν από τρεις με τέσσερις ημέρες. Το πιθανότερο είναι να έχουμε δράστες και όχι έναν δράστη.
Το γεγονός ότι δεν βρέθηκε επάνω στις τρεις άτυχες γυναίκες, που ήταν παράνομοι μετανάστες, κανένα έγγραφο για την ταυτότητα τους, σημαίνει ότι το πιο πιθανό είναι να τα πήραν αυτοί που τις έσφαξαν ώστε να δυσκολέψουν τις έρευνες.
Αν και σε παρόμοιες περιπτώσεις όλα τα ενδεχόμενα αφήνονται ανοιχτά, αυτό που έχει σχεδόν αποκλειστεί, είναι να υπάρχει ανάμιξη κάποιου ντόπιου σε αυτό το πρωτοφανούς διάστασης και αγριότητας έγκλημα.

Μια άλλη περίπτωση, είναι οι δράστες να ήταν διακινητές που έφεραν τις γυναίκες στην ελληνική όχθη και εκεί για λόγους διαφωνίας στο χρηματικό ποσό ή κάτι άλλο, τις έσφαξαν, πήραν τα έγγραφα που είχαν μαζί τους και επέστρεψαν στην Τουρκία.
Η τρίτη υπόθεση, που ανησυχεί και περισσότερο την αστυνομία, είναι οι δράστες να ήταν επίσης παράνομοι μετανάστες, για άγνωστο λόγο να έσφαξαν τις τρεις γυναίκες και να κατάφεραν να φύγουν από τον Έβρο πηγαίνοντας στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για αδίστακτους που κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Υπάρχει επίσης και η σκέψη να πρόκειται για επικίνδυνους… τζιχαντιστές, λόγω του φρικιαστικού και πανομοιότυπου τρόπου που έσφαξαν τα θύματα, τους έκοψαν δηλαδή με μαχαίρι τον λαιμό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications