Αυτή είναι η αλήθεια για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια
Αυτή είναι η αλήθεια για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια

Να διευκρινίσουμε κάποια πραγματάκια, σχετικά με το χθεσινό δημοψήφισμα στα Σκόπια, επειδή πέφτει πολύ παραπληροφόρηση:

1ον) Το δημοψήφισμα είναι ΕΓΚΥΡΟ! Κι είναι έγκυρο, διότι εξ’ αρχής η κυβέρνηση Ζάεφ είχε πει πως έχει «συμβουλευτικό» κι όχι δεσμευτικό χαρακτήρα. Έτσι κι αλλιώς, το δημοψήφισμα δεν αποτελούσε προϋπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

2ον) Εις ότι αφορά την χαμηλή συμμετοχή του εκλογικού σώματος – 35%. Δεν σημαίνει πως το υπόλοιπο ποσοστό των Σκοπιανών αντιδρά στην Συμφωνία των Πρεσπών. Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των Σκοπίων είναι 1.800.000, αλλά είναι αλήθεια, ότι αφενός μεν περίπου 300.000-350.000 –κυρίως Αλβανοί- έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό και ότι δεν έχουν εκκαθαριστεί οι εκλογικοί κατάλογοι, στους οποίους εξακολουθούν να συμπεριλαμβάνονται και οι… μακαρίτες. Άλλωστε, αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, που επιβεβαιώνονται απ’ το ότι η συμμετοχή στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν 66%, στην πραγματικότητα ένα ποσοστό λίγο άνω του 50% των Σκοπιανών τάσσονται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

3ον) Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναγνωρίστηκε ήδη από Αμερικανούς, Γερμανούς και «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις».

4ον) Οι Τσίπρας και Κοτζιάς, όχι μόνο αναγνώρισαν το αποτέλεσμα, αλλά δήλωσαν πως η Ελλάδα είναι ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ στην Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον Καμμένο, ο οποίος έσπευσε να βγάλει το δημοψήφισμα… άκυρο, για να δικαιολογήσει τα παραμύθια που πούλαγε όταν υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, ότι η Συμφωνία είναι «κενό γράμμα», γιατί τάχα δε θα περάσει από τη βουλή των Σκοπίων (πέρασε δύο φορές, με μεγάλη πλειοψηφία) ή ότι θα απορριφθεί από τους Σκοπιανούς στο δημοψήφισμα.

Εφόσον, λοιπόν, η κυβέρνηση εξακολουθεί να δηλώνει «δεσμευμένη» στην Συμφωνία, ο Καμμένος οφείλει να την ρίξει έστω και ΤΩΡΑ ή να εξαφανιστεί άπαξ δια παντός από την πολιτική ζωή του τόπου!

5ον) Και κάτι πολύ-πολύ σημαντικό, που πέρασε απαρατήρητο από τους διάφορους εκ του προχείρου αναλυτάδες των εγχώριων ΜΜΕ: κάποιοι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO ψήφισαν στο δημοψήφισμα, μη συμμορφούμενοι στην κομματική γραμμή περί αποχής. Προφανώς, η «ρευστοποίηση» των γνωστών τριών κομμάτων για να περάσει με αυξημένη πλειοψηφία η Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική βουλή, την οποία προανήγγειλε ο Βούτσης, θα ισχύσει αναλόγως και για τα Σκόπια, με κάποιους βουλευτές του VMRO, που θα φανούν πολύ χρήσιμοι στον Ζάεφ, ώστε να περάσει την συνταγματική αναθεώρηση (που είναι απαραίτητη προϋπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών), από την παρούσα βουλή! Βλέπετε, τα’ χουν κάνει τα κουμάντα τους οι… φίλοι μας οι Αμερικάνοι! Κι εδώ και κει!

Αντίοχος
πηγή - ethnikismos.net

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications