Πρώην Φοιτήτρια ΤΕΙ Σερρών: «Πλήρωσα 300 Ευρώ Για Να Περάσω Το Μάθημα»
Πρώην Φοιτήτρια ΤΕΙ Σερρών: «Πλήρωσα 300 Ευρώ Για Να Περάσω Το Μάθημα»

Σοκ έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που επί σειρά ετών ζητούσε “φακελάκι” από τους φοιτητές ή ακόμα και σ@ξουαλικά ανταλλάγματα για να τους περάσει στα μαθήματα.

Όπως είπε μία γυναίκα που αποφοίτησε πριν από τέσσερα χρόνια από το συγκεκριμένο ΤΕΙ, την ίδια την είχε προσεγγίσει το επίμαχο φροντιστήριο, με το οποίο “έκανε τις δουλειές” ο κατηγορούμενος καθηγητής, μέσω Facebook.

Στο μήνυμα που είχε λάβει γινόταν σαφές πως εάν γραφόταν στο φροντιστήριο, θα περνούσε στο μάθημα του καθηγητή.
“Μου είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι η επιτυχία ήταν σίγουρη”, είπε η γυναίκα μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε πως, “ούτε θυμάμαι πόσες φορές με είχε κόψει στο μάθημα”.

Το ποσό που πλήρωσε εκείνη για να περάσει το εν λόγω μάθημα ήταν 300 ευρώ και ερωτηθείσα γιατί δεν έκανε καταγγελία, απάντησε: “τότε αυτό που με ενδιέφερε ήταν να πάρω το πτυχίο μου”.

“Ήξερα ότι δε θα γινόταν κάτι αν πήγαινα μόνη μου”, είπε, επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρίες που θέλουν τους φοιτητές να μη μιλούσαν εξαιτίας του φόβου τους μήπως χάσουν μαθήματα ή πτυχίο εξαιτίας της καταγγελίας, αλλά και τους καθηγητές που λένε πως ποτέ δεν προχωρούσε η υπόθεση νομικά, λόγω του ότι δεν γίνονταν καταγγελίες.

Ωστόσο, όπως δήλωσε η κοπέλα ερωτηθείσα σχετικά, “τώρα σκέφτομαι να πάω στις Αρχές”.
Η πρώην φοιτήτρια επιβεβαίωσε ότι και η ίδια είχε ακούσει για σ@ξουαλικές παρενοχλήσεις από μέρους του καθηγητή, όπως αυτήν που έκανε μία φοιτήτρια στο δελτίο του ΑΝΤ1.

Σχετικά με το κατά πόσο το ζήτημα ήταν γνωστό στους υπόλοιπους καθηγητές, η γυναίκα ανέφερε ότι ήξεραν τι συμβαίνει και συμπλήρωσε ότι, “όταν το λέγαμε στους καθηγητές, μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ‘πλάτες’”, καθώς και ότι “χωρίς επώνυμη καταγγελία δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι”.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι, “ακουγόταν πως είχε σχέσεις με κάποιον πολιτικό”.
Φοιτήτρια για καθηγητή: Μάς ζητούσε έξοδο για ποτό – Ζητούσε ευθέως χρήματα
Κρούσεις για ποτό και φαγητό, αστεϊσμούς με ερωτικούς υπαινιγμούς και ευθείες αναφορές για χρηματισμό έκανε στις φοιτήτριες ο καθηγητής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας όπως κατήγγειλε φοιτήτρια στον ΣΚΑΪ.

«Τον είχα καθηγητή, στην αρχή το ‘παίζε καλός, μετά άρχισε να ρωτάει τι θα κάνουμε το βραδύ αν θέλουμε να πάμε για πότο, για καφέ, για φαγητό και λέγαμε ‘’όχι’’… Μετά από συζήτηση με φιλές μου είπα να του πω ‘’ναι’’ για να δούμε τι θα κάνει… Του είπα ‘’ναι’’, ανταλλάξαμε αριθμούς για να μπορέσουμε να βρεθούμε στο κέντρο της πόλης και να πάμε για φαγητό. Ήταν «στημένο», γιατί ήξερα από την αρχή ότι δεν θα πάω, και μού έστειλε μήνυμα περίπου μήνυμα μισή ώρα μετά το ραντεβού αφού έβλεπε ότι δεν πήγαινα αναφέροντας ‘’όλοι φοβούνται το χάσμα που άφησε η απουσία σου’’» σημειώνει η κοπέλα.

Συνεχίζοντας τη διήγησή της, ανέφερε ότι «την επόμενη είχα εργαστήριο μαζί του δεν ήθελε να χρηματοδοτείται στα εργαστήρια μονό στις θεωρίες, άρχιζε να μας αγκαλιάζει να μας λέει τι καλά κορίτσια που είμαστε και τι θα κάνουμε το βραδύ, δηλαδή συνέχισε τα ίδια όταν έμαθε ότι από την παρέα μου εγώ και μια άλλη κοπέλα ήμασταν σε σχέση άρχισε να λέει κοροϊδευτικά ‘’είναι παντρεμένες’’».

Όσον αφορά το φακελάκι, η φοιτήτρια κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ότι «όταν έμαθε ότι θα φύγω σεζόν για δουλειά είπε ‘’τέλεια, εκεί δίνουν πολύ καλά λεφτά οπότε θα μπορέσεις να δώσεις όσα λεφτά μαζέψεις για να μπορέσεις να περάσεις τα μαθήματα’’».

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Πασχαλούδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι για το θέμα έγινε ΕΔΕ το 2004 αλλά απέβη άκαρπη γιατί δεν ήρθε κάποιος να καταθέσει επώνυμα τα θέματα του χρηματισμού. Παράλληλα, ανέφερε ότι όταν το θέμα απασχόλησε ξανά την επικαιρότητα, το 2015 η Γενική Συνέλευση του Τμήματος που ήταν καθηγητής, όλο το Τμήμα, αποφάσισε να δώσει κατάθεση στον πρόεδρο Πρωτοδικών για όσα λέγονταν.

«Πλήρωνα 250 ευρώ στον καθηγητή για να περάσει η κόρη μου το μάθημα» κατήγγειλε από την πλευρά του μέσω του ΣΚΑΪ πατέρας μιας από τις φοιτήτριες «θύματα» του καθηγητή στο ΤΕΙ, ο οποίος δήλωσε ότι θα καταθέσει στη Δικαιοσύνη για το θέμα.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications