F-35 : Το πιο ακριβό όπλο των ΗΠΑ είχε τρία ατυχήματα μέσα σε 37 μέρες
F-35 : Το πιο ακριβό όπλο των ΗΠΑ είχε τρία ατυχήματα μέσα σε 37 μέρες

Τα F-35 έχουν αντιμετωπίσει και κατά το παρελθόν σημαντικά ατυχήματα, μάλιστα το ένα εξ αυτών ήταν η ανάφλεξη κινητήρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2016 στην Αεροπορική βάση Mountain Home στο Αϊντάχο και στις 27 Οκτωβρίου 2016 όταν ένα F-35B της μοίρας εκπαιδεύσεως των Πεζοναυτών των ΗΠΑ έπιασε φωτιά στο εσωτερικό κύτος οπλισμού και προκάλεσε σημαντικές ζημιές.

Ωστόσο, το γεγονός ότι το stealth μαχητικό των ΗΠΑ, το πιο ακριβό οπλικό τους σύστημα, έχει τρία διαδοχικά ατυχήματα μέσα σε περίπου ένα μήνα, δημιουργεί ερωτήματα, αναφορικά με την αξιοπιστία του και το τι μπορεί να σημαίνει για το μέλλον.

Συγκεκριμένα, στις 22 Αυγούστου του 2018, ένα F-35A Lightning II, της 58η μοίρας μαχητικών αντιμετώπισε επιπλοκές κατά την διάρκεια της πτήσης περίπου στις 12:50 μ.μ. (ώρα ΗΠΑ).

Το F-35A αντιμετώπισε έκτακτη επιπλοκή κατά την πτήση και επέστρεψε στη βάση.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και στάθμευσε. Μόλις το αεροσκάφος στάθμευσε, το εμπρόσθιο στήριγμα της μύτης του σκάφους κατέρρευσε.

Υπήρχε ένα άτομο στο πιλοτήριο. Τα πυροσβεστικά συνεργεία ανταποκρίθηκαν αμέσως και ο χειριστής δεν υπέστη κακώσεις ως αποτέλεσμα του συμβάντος.

Έπειτα στις 4 Σεπτεμβρίου του 2018, stealth μαχητικό F-35C Lightning II, του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το οποίο υπέστη βλάβη κατά τη διάρκεια μιας άσκησης εναέριου ανεφοδιασμού με ένα F/A-18F Super Hornet στον Ατλαντικό Ωκεανό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου των Αεροπορικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Η ζημιά στο F-35C, το οποίο ανήκε στην 125η Μοίρα Μαχητικών «Rough Raiders» του USS Lincoln, κατηγοριοποιήθηκε ως «Κατηγορίας Α», τη σοβαρότερη κατηγορία βλάβης για ένα στρατιωτικό αεροσκάφος.

Τέλος, το τρίτο περιστατικό, 29 Σεπτεμβρίου , όταν F-35B έπεσε στη Νότια Καρολίνα, μόλις πέντε μίλια έξω από τη Αεροπορική Βάση του Σώματος Πεζοναυτών στην βάση Beaufort (MCAS), στην περιοχή Gray Hills κατά τις 11:45 π.μ, όπως επιβεβαίωσαν οι τοπικές αρχές, με τον πιλότο να είναι ασφαλής σύμφωνα με πληροφορίες αφού πρόλαβε να προχωρήσει σε εκτίναξη καθίσματος πριν την πτώση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications