Οι ΗΠΑ δίνουν στο Ισραήλ περισσότερα F-35 για να αντιμετωπίσουν τους ρωσικούς S-300 στη Συρία
Οι ΗΠΑ δίνουν στο Ισραήλ περισσότερα F-35 για να αντιμετωπίσουν τους ρωσικούς S-300 στη Συρία

Σε ένα αποκλειστικό δημοσίευμα της DEBKAfile  σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει δώσει εντολή να δοθούν επιπλέον αεροσκάφη F-35 στο Ισραήλ, απαντώντας στις τέσσερις συστοιχίες αντι-αεροπορικών πυραύλων S-300 που έστειλε η Ρωσία στη Συρία και την αναβάθμιση των μέτρων ηλεκτρονικού πολέμου.

Η απόφαση ελήφθη, αποκαλύπτουν οι πηγές της Debka, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Ιερουσαλήμ στο ανώτατο διοικητικό και στρατιωτικό επίπεδο για την ενισχυμένη απειλή που συνιστούν οι τελευταίες ρωσικές κινήσεις για τις ισραηλινές αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον ιρανών στόχων στη Συρία.

Τα F-35 θα αντληθούν από τις ενεργές μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, όπως και οι συριακοί πλέον S-300 προερχόταν από επιχειρησιακές μονάδες της Ρωσίας.

Εκτός από την ενημέρωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε επίσης στους δυο πρίγκιπες του Κόλπου, τον Μωάμεμ Μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας και τον Μωάμεθ Μπιν Ζάιντ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ότι η πρώτη μοίρα F-35 των ΗΠΑ στην περιοχή αυτή θα τοποθετηθεί σύντομα στη βάση Al Dhafra Air, 32χλμ. νότια του Αμπού Ντάμπι.

Οι στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile εκλαμβάνουν αυτή τη μαζική μεταφορά προηγμένων αμερικανικών αεροσκαφών στη Μ. Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο ως σημάδι της αποφασιστικότητας των ΗΠΑ και του Ισραήλ να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία, παρά την παρουσία των S-300 και την ενισχυμένη αεροπορική άμυνα Ρωσίας-Συρίας όσον αφορά τις ικανότητές της.

Ήταν αυτή η αποφασιστικότητα που ώθησε τον Ρώσο Υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Βερσινίν να σχολιάσει την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου ότι ελπίζει πως "το Τελ Αβίβ θα αξιολογήσει σωστά την κατάσταση στην περιοχή παρά την επιμονή του Ισραήλ να μην εγκαταλείψει επιχειρήσεις στη Συρία και την προσφορά S-300 της Ρωσίας Συρία». Στην πραγματικότητα, προειδοποιούσε το Ισραήλ να μην επιτεθεί στις ρωσικές συστοιχίες S-300.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications