Επίθεση στο Α.Τ.Ομονοίας: Συμμετείχαν και αλλοδαποί στην τρομοκρατική επιχείρηση
Επίθεση στο Α.Τ.Ομονοίας: Συμμετείχαν και αλλοδαποί στην τρομοκρατική επιχείρηση

Αλλοδαποί συμμετείχαν στην ομάδα των 60 με 70 περίπου τρομοκρατών που πυρπόλησαν το Α.Τ. Ομονοίας, με τους αστυνομικούς του Τμήματος να παραμένουν θεατές στην σφοδρή επίθεση που δέχθηκαν.

Αυτό αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές της κρατικής ασφάλειας στο pronews.gr. Είναι η τρίτη φορά που στοιχειοθετείται συμμετοχή αλλοδαπών σε επιθέσεις, μετά τον Δεκέμβριο του 2008 και τον Φεβρουάριο του 2012.

Η ομάδα των περίπου 60 ατόμων έδρασε αστραπιαία και με σχέδιο, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Α.Τ. Ομονοίας.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έτρεχαν αλλόφρονες να προφυλαχθούν από τις μολότοφ και τις πέτρες που εξαπέλυσαν εναντίον του Α.Τ. Ομονοίας οι κουκουλοφόροι.

Oι έρευνες γύρω από την επίθεση, στρέφονται σε συγκεκριμένη ομάδα περιθωριακών στοιχείων των Εξαρχείων, οι οποίοι συχνά – πυκνά στην συγκεκριμένη περιοχή δημιουργούν επεισόδια σε βάρος αστυνομικών.

Μάλιστα οι αστυνομικοί ήδη έχουν στα χέρια τους στοιχεία που θέλουν τους περισσότερους από τους κουκουλοφόρους να είναι ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας, ανάμεσά αλλοδαποί αλλά και ανήλικοι.

Οι επιτιθέμενοι είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες, οπλισμένοι όλοι τους με εμπρηστικές βόμβες, πέτρες και ρόπαλα, ακόμα και με πτυσσόμενα γκλοπ και έφθασαν σταδιακά στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, στην συμβολή με την οδό Βερανζέρου.

Εκεί πυρπόλησαν αρχικά ένα λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ, που θα χρησιμοποιούνταν για τους αστυνομικούς που θα αναλάμβαναν τις βραδυνές πεζές περιπολίες του σχεδίου ΠΕΡΣΕΑΣ, ενώ στην συνέχεια με μια αιφνιδιαστική κίνηση έφθασαν έξω από το Α/Τ Ομονοίας.

Εκεί άρχισαν να ρίχνουν “βροχή” οι εμπρηστικές βόμβες, ακόμα και στον πρώτο όροφο του κτηρίου όπου στεγάζονται τα κρατητήρια του Τμήματος.

pronews.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications