Καταγράφουν ένα μυστήριο πλάσμα στην λίμνη Okanagan στον Καναδά (video)
Καταγράφουν ένα μυστήριο πλάσμα στην λίμνη Okanagan στον Καναδά (video)

Περισσότερες από 250 λίμνες σε όλο τον κόσμο φιλοξενούν μεγάλα άγνωστα πλάσματα.

Όταν μιλάμε για άγνωστα ζώα σε λίμνες είναι αναπόφευκτο πολλοί να σκεφτούν μονο την Nessie, άλλα και κάθε χρόνο υπάρχουν παρατηρήσεις ή συναντήσεις με αυτά τα μυστήρια πλάσματα των λιμνών σε όλο τον κόσμο.Έχουν παρατηρηθεί σε όλη την Ασία, την Ευρώπη, την Αφρική, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, καθώς και σε πολλά νησιά της Ωκεανίας.

Αν και υπάρχουν αναφορες για διάφορα τέρατα σε λίμνες όλων των ειδών και μεγεθών, η αρχετυπική περιγραφή είναι σχεδόν κοινή, ένα μεγάλο σαυροειδές πλάσμα με ένα τεράστιο σώμα, μακρύ λαιμό, με ένα μικρό κεφάλι. Σύμφωνα με αναφορές, το κεφάλι είναι συνήθως παρόμοιο με αυτό ενός φιδιού.

Οι πρώτες καταγεγραμμένες συναντήσεις με αυτά τα υδρόβια ζώα χρονολογούνται από την Ευρώπη του μεσαίωνα, αν και υπάρχουν πολύ παλιότερες ιστορίες στην Αφρική ή την Ασία. Αυτά τα πλάσματα έχουν αναφερθεί και στους θρύλους των ιθαγενών στην Αμερική, στη βιβλική παράδοση, στη μυθολογία των Νορβηγών,και στα ιστορικά αρχεία .

Στη σύγχρονη εποχή υπάρχουν φωτογραφίες, βίντεο και αναφορές αυτοπτών μαρτύρων σποραδικά που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη αυτών των πλασμάτων . Αλλά αν κάποιος εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες, ένα εκπληκτικό βίντεο δείχνει το Ogopogo όπως το ονόμασαν, το τέρας που ζει στη λίμνη Okanagan στη Βρετανική Κολομβία στον Καναδά.

Παρομοίασαν το μυστήριο πλάσμα με ένα «γιγαντιαίο φίδι» και ότι ήταν περίπου 15 μέτρα σε μήκος, υπήρξαν δύο ακόμη παρατηρήσεις του Ogopogo, οι οποίες έχουν προκαλέσει πολύ ενθουσιασμό στους ντόπιους και στους τουρίστες.

Ο μύθος της περιοχής περιγράφει το τέρας της λίμνης, αλλά η πρώτη τεκμηριωμένη παρατήρηση του Ogopogo ήταν το 1972. Πολλοί μάρτυρες περιέγραψαν ένα πλάσμα με πολλά εξογκώματα και ένα κεφάλι που έμοιαζε με αυτό άλογου τότε!

Μέχρι τον μήνα αυτό, πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του θρυλικού Ogopogo, της καναδικής έκδοσης του Λοχ Νες. Ωστόσο, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, υπήρξαν τρεις θεάσεις ενός γιγάντιου φιδιού που ζει στην τεράστια και βαθιά λίμνη Okanagan.

Ο Bill Steciuk, ο οποίος ζει στην κοντινή πόλη της Kelowna,δήλωσε ότι ήταν έκπληκτος από τον μεγάλο αριθμό των παρατηρήσεων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

"Δεν έχουν υπάρξει πολλές παρατηρήσεις του Ogopogo για πολλά χρονιά και ξαφνικά τρεις μέσα σε τρεις εβδομάδες, εντελώς απίστευτο." Δήλωσε. Ο ίδιος λέει ότι το είδε πρώτη φορά το 1978, όταν διασχίζοντας τη γέφυρα της λίμνης Okanagan σταμάτησε αφού είδε «κάτι» μέσα στο νερό,"Είδα ένα πλάσμα στο νερό με ένα κεφάλι να κινείται", εξήγησε ο Steciuk. "Πριν το δω δεν πίστευα ότι ζει ένα άγνωστο πλάσμα στην λίμνη"..
©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications