Spectrum: Το νέο υπερσύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας σε λειτουργία
Spectrum: Το νέο υπερσύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας σε λειτουργία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (MoD) δήλωσε στις 28 Αυγούστου ότι ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (EW), που ονομάζεται Spectrum, έχει τεθεί σε λειτουργία σε άσκηση στα Ουράλια, όπως αναφέρει το onalert επικαλούμενο το Jane’s 360.

Το συγκρότημα βασίζεται σε ένα όχημα AMN-233114 Tigr-M 4 × 4, στο οποίο έχει τοποθετήσει στην οροφή του μια σειρά από συστήματα αποστολής, συμπεριλαμβανομένης μιας σουίτας οπτικής παρακολούθησης.

Το όχημα είναι επανδρωμένο από ειδικούς από τις δυνάμεις της ταξιαρχίας EW που διατηρεί η Ρωσία. Είναι συνήθως επιφορτισμένοι με την αποστολή της διακοπή των επικοινωνιών του εχθρού. Ωστόσο, το Spectrum περιγράφεται ως όχημα για την «παρακολούθηση των καθορισμένων περιοχών όπου ενδέχεται να εμφανιστούν δυνητικά επικίνδυνα αντικείμενα”.

Είναι σε θέση να παρακολουθεί αεροναυτικά και ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και επίγεια οπτική, ηλεκτρονική και ραδιοτεχνική παρακολούθηση (radar), η οποία επιτρέπει στο προσωπικό του να διεξάγει επιτήρηση και να διαβιβάζει δεδομένα σχετικά με τους σχετικούς στόχους σε μονάδες.

Η οπτική σουίτα που είναι τοποθετημένη στην οροφή περιλαμβάνει μια θερμική κάμερα η οποία φαίνεται να είναι μια κάμερα ημέρας με ζουμ, που θα επέτρεπε στο πλήρωμα να κάνει έρευνα για ηλεκτρονικές συσκευές και εχθρικές μονάδες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications