Ψαράδες έσφαξαν γελώντας εκατοντάδες δελφίνια στις νήσους Φερόε
Ψαράδες έσφαξαν γελώντας εκατοντάδες δελφίνια στις νήσους Φερόε

Το υλικό που θα παρακολουθήσετε είναι μόνο για γερά στομάχια, καθώς δύσκολα χωρά ο νους όσα εκτυλίσσονται στις νήσους Φερόε.

Οι κάμερες κατέγραψαν τη μάταιη προσπάθεια των δελφινιών να ξεφύγουν από τη σφαγή, όσο η θάλασσα μετατρέπεται σε λουτρό αίματος. Στοίβες δελφινιών ξεβράζονται στην ακτή με ανοιχτά τραύματα στο κεφάλι.

Και γιατί όλα αυτά; Γιατί είναι απλώς μέρος ενός τοπικού εθίμου από τον 16ο αιώνα, όταν οι ψαράδες οδηγούν τα δελφίνια στα ρηχά και ανοίγουν τρύπες στα κεφάλια τους, απ’ όπου καταστρέφουν τις σπονδυλικές τους στήλες.

Και δεν είναι μόνο τα δελφίνια, καθώς λίγες βδομάδες πρωτύτερα περισσότερες από 180 φάλαινες βρήκαν φριχτό θάνατο στο πλαίσιο του ίδιου τελετουργικού.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο άγριας ζωής Sea Shepherd, που παρακολουθεί στενά όσα συμβαίνουν στα «ματωμένα φιόρδ», όπως λέει, περισσότερα από 190 δελφίνια του Ατλαντικού έχασαν τη ζωή τους στο τελευταίο αυτό κυνήγι.

Γιατί ναι, ήταν το 11ο αυτή τη χρονιά!

Η Sea Shepherd υπολογίζει πως στα Φερόε έχουν σκοτωθεί περισσότερα από 62.000 δελφίνια και φάλαινες τα τελευταία 60 χρόνια…

Δείτε το βίντεο

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications