Βουλγαρία: 3 Υπουργοί Ανέλαβαν Ευθύνη Και Παραιτήθηκαν Για Ένα Λεωφορείο Που Τούμπαρε Ενώ στην Ελλάδα δεν παραιτήθηκαν για την φωτιά στο Μάτι!
Βουλγαρία: 3 Υπουργοί Ανέλαβαν Ευθύνη Και Παραιτήθηκαν Για Ένα Λεωφορείο Που Τούμπαρε Ενώ στην Ελλάδα δεν παραιτήθηκαν για την φωτιά στο Μάτι!

.. Σφυρίζουν αδιάφορα και η πολιτική ευθύνη είναι απλά μπλα μπλα...

Τρεις υπουργούς απέπεμψε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, μετά το δυστύχημα με λεωφορείο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι, τονίζοντας πως οι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για το τροχαίο, που προκάλεσε οργή για την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου της χώρας.

Ο Μπορίσοφ ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Μεταφορών Ivaylo Moskovski, Περιφερειακής Ανάπτυξης Nikolay Nankov και Εσωτερικών Valentin Radev.

«Αποδεχόμαστε την πολιτική ευθύνη και συνεπώς παραιτούμαστε» δήλωσε ο Radev σε συνέντευξη Τύπου, την οποία ήταν παρών και ο Nankov. «Προφανώς δεν καταφέραμε να οργανώσουμε τα πράγματα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφύγουμε ένα τέτοιο ατύχημα».

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε δρόμο γεμάτο απότομες στροφές κοντά στην πόλη Τσβόγκε, στη βορειοδυτική Βουλγαρία. Υπό καταρρακτώδη βροχή, το λεωφορείο που μετέφερε Βούλγαρους τουρίστες μετά την επίσκεψή τους σε μοναστήρι συγκρούστηκε με άλλα αυτοκίνητα, βγήκε από τον δρόμο κι ανατράπηκε καταλήγοντας στην όχθη του ποταμού Ίσκαρ.

Εκατοντάδες κάτοικοι του Τσβόγκε διαδηλώνουν κάθε μέρα από το Σάββατο, απαιτώντας να επισκευαστεί το τμήμα του οδικού δικτύου όπου έγινε το δυστύχημα και καταγγέλλουν πως οι κρατικές αρχές αγνοούν τα σημάδια πως ο δρόμος δεν έχει φτιαχτεί σωστά.

Σύμφωνα με το Reuters, Βουλγαρία και Ρουμανία έχουν τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων στην άσφαλτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πέρσι 687 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στους δρόμους της χώρας.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications