Αντιδράσεις για τους vegan στο Μετρό της Αθήνας:Πώς κρατικός φορέας δίνει βήμα σε ομάδες χωρίς θεσμικό χαρακτήρα;
Οξύτατες αντιδράσεις τους vegan στο Μετρό της Αθήνας!«Πώς ένας κρατικός φορέας δίνει βήμα σε ομάδες χωρίς θεσμικό χαρακτήρα;»

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει με αφορμή την καμπάνια των Greek Vegans στο μετρό της Αθήνας. Από τις 9 Σεπτεμβρίου, 184 αφίσες με μηνύματα vegan βρίσκονται σε συρμό του μετρό στο πλαίσιο μιας καμπάνιας που θα διαρκέσει 28 ημέρες.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), η οποία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι διαφημιστικές αφίσες «προωθούν τις απόψεις ομάδων “vegan”» και στοχοποιούν την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, και παράλληλα δυσφημούν το ελληνικό κρέας. Επίσης, υποστηρίζει ότι εγκρίνοντας τη δημοσιοποίηση «ομάδων χωρίς θεσμικό χαρακτήρα» η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ φαίνεται να παίρνει θέση σε έναν διάλογο «για ένα θέμα με σοβαρότατες κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΟΚ: «Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) πληροφορήθηκε ότι προ ημερών σε έναν τουλάχιστον συρμό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, αναρτήθηκαν διαφημιστικές αφίσες, που προωθούν τις απόψεις ομάδων “Vegan” και στοχοποιούν την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η ΕΔΟΚ έχει έννομο συμφέρον να ενδιαφέρεται για το θέμα ως θεσμικός φορέας πανελλήνιας εμβέλειας αναγνωρισμένος από το κράτος, που εκπροσωπεί όλους τους επαγγελματικούς κλάδους του κρέατος.

Είναι απορίας άξιον πώς ένας κρατικός φορέας, όπως η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, δίνει βήμα σε ομάδες χωρίς θεσμικό χαρακτήρα οι οποίες θέλουν να επιβάλλουν με ακτιβισμό μια προσωπική τους διατροφική επιλογή.

Κατά αυτό τον τρόπο όμως η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ φαίνεται να παίρνει σαφή θέση σε έναν διάλογο που διεξάγεται παγκοσμίως σε πολιτικό, επιστημονικό και πρακτικό επίπεδο, για ένα θέμα με σοβαρότατες κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις.

Επομένως εμφανίζεται να συντάσσεται και να επικροτεί επιστημονικά αστήρικτες απόψεις ακτιβιστικών ομάδων που δυσφημούν έναν τομέα με τεράστια συμβολή στην ελληνική οικονομία. Έναν τομέα που περιλαμβάνει όλη την αλυσίδα η οποία ξεκινά από την παραγωγή και την εμπορία ζώντων ζώων και φτάνει μέχρι την επεξεργασία, μεταποίηση και κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, άρα αφορά εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, επιχειρήσεις, εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Οξύτατες αντιδράσεις τους vegan στο Μετρό της Αθήνας!«Πώς ένας κρατικός φορέας δίνει βήμα σε ομάδες χωρίς θεσμικό χαρακτήρα;»

Συνεπώς εκτιμούμε πως είναι τουλάχιστον ατυχής η απόφαση εκ μέρους σας, ως φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, να παραχωρείτε διαφημιστικό χώρο σε αντιεπιστημονικές απόψεις που προωθούνται από συλλογικότητες, το τονίζουμε αυτό, και όχι από επίσημες οργανώσεις που έχουν νομικές υποχρεώσεις για τα λεγόμενά τους.

Όπως γνωρίζετε, οι καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες του Έλληνα κατατάσσουν το κρέας στα βασικότερα είδη διατροφής αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος του μοντέλου της μεσογειακής ισορροπημένης διατροφής, την οποία επίσημα προβάλει και προωθεί η χώρα μας. Στην ΕΔΟΚ γνωρίζουμε και παρακολουθούμε από κοινού με εθνικούς και διεθνείς επιστημονικούς και κρατικούς φορείς, τα ζητήματα που αναφέρονται στην ευζωία των ζώων, την κλιματική αλλαγή και την υγιεινή της διατροφής. Ταυτόχρονα βέβαια υποστηρίζουμε το δικαίωμα της διατροφικής επιλογής όποιο και αν είναι αυτό, όπως επίσης και τον δημόσιο διάλογο όταν αυτός διεξάγεται καλή τη πίστη.

Δεν μπορούμε, όμως, να παρακολουθούμε αμέτοχοι όταν ο τομέας τον οποίο εκπροσωπούμε πλήττεται και προσβάλλεται, υπό την αιγίδα, μάλιστα, ενός κρατικού οργανισμού.Εν αναμονή της απάντησής σας, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία.thecaller.gr

Οξύτατες αντιδράσεις τους vegan στο Μετρό της Αθήνας!«Πώς ένας κρατικός φορέας δίνει βήμα σε ομάδες χωρίς θεσμικό χαρακτήρα;»

Οι Vegans, για κάποιο άγνωστο λόγο, πάντα αισθάνονται την ανάγκη να επισημάνουν ότι είναι Vegan!

Όπως γράψαμε στην σελίδα μας: πρώτα μάζεψαν τους ηλίθιους και τους εκαναν κομμουνιστες(αργότερα αριστερούς), μετά τις γυναικες φεμινίστριες (επι σκοπού) και τωρα οι λεγόμενοι vegan πάλι επι σκοπού που ούτε καν πάει το μυαλό σας με δυο παραμέτρους!όλοι αυτοί σε αυτές τις κατηγορίες έχουν κοινά: ειναι όλοι μειωμένης νοημοσύνης σε επικίνδυνο βαθμό και δογματικοί, και ειναι όλα μαζί και αριστεροί και vegan και κομμουνιστές!!!αυτά τα ίδια γκοΐμ τα βάζουν να λένε υπέρ λαθρο και γενικά υπέρ σε ότι λέει η μασονία, και την ταμπέλα φασίστες σε λογικούς ! και όπως όλα αυτα τα κινήματα και καλά ειναι ιουδαϊκά ετσι και οι ειναι Vegans! ο λόγος? σε κάποιο άρθρο μας στο μέλλον.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications