Θα μπορούσε ο αστεροειδής Oumuamua να ειναι ένα διαστημικό εξωγήινο σκάφος?
Θα μπορούσε ο αστεροειδής Oumuamua να ειναι ένα διαστημικό εξωγήινο σκάφος?

Θεωρούμενο ως το πρώτο διαστρικό αντικείμενο που προέρχεται από έξω από το Ηλιακό μας Σύστημα, ο αστεροειδής αυτός έχει διερευνηθεί από τον Stephen Hawking καθώς και από άλλους επιστήμονες, που εντόπισαν ίχνη νοημοσύνης.

Οι επιστήμονες αναλύουν το Oumuamua, ο πρώτος διαστρικός αστεροειδής που εισέρχεται στο ηλιακό μας σύστημα, καθώς τον ανακάλυψαν στις 19 Οκτωβρίου οι αστρονόμοι του Πανεπιστημίου της Χαβάης.

Ο Οουμουαμούα: Ένα περίεργο και παράξενο μακρουλό και μακρόστενο αντικείμενο είχε προβληματίσει την επιστημονική κοινότητα πριν λίγους μήνες, σε σημείο που αρκετοί από αυτούς υπέθεταν ότι θα μπορούσε να είναι ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο που περνούσε από το ηλιακό μας σύστημα.

Η ομάδα Breakthrough Listen, ένα φιλόδοξο επιστημονικό πρόγραμμα για την αναζήτηση της εξωγήινης ζωής σε άλλους γαλαξίες είχε χρησιμοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια στον κόσμο για να παρακολουθεί το παράξενο αντικείμενο,από την Δυτική Βιρτζίνια (ΗΠΑ).

Οι επιστήμονες αναζητούσαν ηλεκτρομαγνητικά σήματα από το Oumuamua, τα οποία δεν μπορούν να παραχθούν από τη φύση, οπότε, αν είχαν εντοπίσει αυτά τα σήματα, θα επιβεβαίωναν ότι είναι ένα εξωγήινο σκάφος.

Ο αστεροειδής, που θεωρείται το πρώτος διαστρικό αντικείμενο που προέρχεται από έξω από το ηλιακό σύστημα, καθορίστηκε από την NASA ως βραχώδες αντικείμενο που έχει σχήμα πούρου - κάτι περίεργο, αφού οι περισσότεροι κομήτες είναι στρογγυλοί και σαν πέτρες που ταξιδεύουν περίπου με 315.000 χιλιόμετρα την ώρα.

"Δεν θέλουμε να είμαστε εντυπωσιασμένοι είμαστε πολύ ρεαλιστές σχετικά με τις δυνατότητα να είναι τεχνητό. Άλλα είναι πολύ μυστηριώδες πώς σχηματίστηκε",είχε δηλώσει ο χρηματοδότης στο πρόγραμμα για την αναζήτηση της εξωγήινης ζωής,ρώσος δισεκατομμυριούχος Yuri Milner, στο περιοδικό Scientific American .

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα από τι υλικό ηταν ο Oumuamua, αλλά θεωρούν ότι υπάρχει πιθανότητα να ηταν βράχος μέταλλου, καθώς δεν ύπαρχε το τυπικό σύννεφο σκόνης που αφήνουν οι αστεροειδείς.

"Πιστεύουμε ότι αυτός ο αστεροειδής είναι πολύ μακρύς, περίπου 400 μέτρα, και πλάτος περίπου 40 μέτρα, έχει πολύ παράξενο σχήμα, είναι πολύ μυστηριώδης ", είχε δηλώσει ο διευθυντής του Κέντρου Μελέτης Αντικειμένων κοντά τη Γη της NASA, Paul Chaos, σε ένα βίντεο του καναλιού της NASA στο Youtube.

Το σχήμα του αστεροειδούς το καθιστά πιθανόν ένα σκάφος, καθώς ελαχιστοποιεί τις τριβές στο διαστρικό αέριο και τη σκόνη, όπως εξηγούν οι επιστήμονες. Διευκρινίζουν επίσης ότι αν και η προέλευση του ηταν είναι πιθανώς φυσική, δεν ξέρουμε για το τι θα μπορούσε να είναι.

Τελικά είπαν ότι ηταν αστεροειδής, αφού η ίδια η ΝΑΖΑ ελέγχεται από την μασονία λογικό ειναι να που οτι ηταν αστεροειδής και οχι κάποιο σκάφος, ανεξάρτητοι ερευνητές μεταξύ αυτών και εγώ, δεν αποδέχονται και επιμένουν στην αρχική εναλλακτική του εκτίμηση.Με τα βρωμερά νυχιά τους και τα δόντια τους προσπαθούν να κρατήσουν μυστικό τόσα χρονιά ότι δεν υπάρχουν εξωγήινοι με την βοηθεια των χρησίμων ηλίθιων, και έβγαλαν τον ηλίθιο όρο " θεωρίες συνωμοσίας" κανεις δεν αναρωτήθηκε γιατί έχουν τέτοια λυσσά να λένε ότι δεν υπάρχουν! ξέρουμε γιατί ....©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications