Νεκρός πυροσβέστης στις Σέρρες: Αδιανόητη τραγωδία την ώρα του καθήκοντος
Νεκρός πυροσβέστης στις Σέρρες: Αδιανόητη τραγωδία την ώρα του καθήκοντος

Ένα απίστευτο δράμα γράφτηκε χθες, τη νύχτα της Παρασκευής, 28.09.2018, στις Σέρρες – 44χρονος πυροσβέστης κλήθηκε μαζί με συναδέλφους του για κατάσβεση μικρής φωτιάς – Πάτησε καλώδιο υψηλής τάσης και έχασε με τόσο τραγικό τρόπο την ζωή του – Στο σημείο είχαν σπεύσει μαζί του επτά ακόμη πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα

Μια ανθρώπινη ζωή, ένας πυροσβέστης χάθηκε τόσο άδικα το βράδυ της Παρασκευής, 28.09.2018, στις Σέρρες. Ο πυροσβέστης «έπεσε» εν ώρα καθήκοντος, βυθίζοντας στην θλίψη την οικογένειά του και τους συναδέλφους του.

Πώς έχασε την ζωή του ο πυροσβέστης

Οι πληροφορίες επισημαίνουν ότι όλα έγιναν στο Λιμνοχώρι Σερρών. Στο σημείο όπου ξέσπασε μια φωτιά σε ξερά χόρτα, όπου και κλήθηκε η Πυροσβεστική.

Οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα κατέφθασαν στο σημείο και επιχείρησαν για την κατάσβεση. Ένας από αυτούς ήταν και ο άτυχος πυροσβέστης. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας πάτησε ένα καλώδιο υψηλής τάσης, που είχε πιθανότατα κοπεί από τους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Οι πληροφορίες επισημαίνουν ότι βρήκε ακαριαίο θάνατο, από τα χιλιάδες βολτ που «χτύπησαν» το κορμί του.

Θρηνούν για την απώλεια του συναδέλφου τους οι πυροσβέστες

Μερικές μόλις ώρες έπειτα από το τραγικό συμβάν, όπου ο 44χρονος πυροσβέστης έχασε την ζωή του, το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση επισημαίνει:

«Σήμερα (28.09.2018), τις απογευματινές ώρες, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε καλαμιώνα, έχασε τη ζωή του ο Πυρονόμος Σάββαρης Σάββας, 44 ετών, στην περιοχή Λιμνοχώρι του δήμου Ηράκλειας του νομού Σερρών. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications