Μπουτάρης: Να αποποινικοποιηθεί η κάνναβη – Το αλκοόλ το ίδιο πράγμα δεν είναι;
Μπουτάρης: Να αποποινικοποιηθεί η κάνναβη – Το αλκοόλ το ίδιο πράγμα δεν είναι;

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης, κατά την επίσκεψή του στην Cannabis Expo 2018 που άνοιξε την Παρασκευή τις πύλες της για το κοινό και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Αφού περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης και ενημερώθηκε για τις χρήσεις της κάνναβης σε φαρμακευτικό και βιομηχανικό επίπεδο, δοκίμασε τσάι και ροφήματα από διάφορε ποικιλίες, ενώ έλαβε αρκετά δώρα από τους εκθέτες.

Υπογράμμισε πως «είναι δυσάρεστο που ακόμα, ειδικά το Υπουργείο Γεωργίας, δεν έχει προωθήσει την καλλιέργεια της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, ακόμα και για την ψυχαγωγία, γιατί είναι πραγματικά ένας πολύ καλός τρόπος καλλιεργειών και πολύ καλό εισόδημα και για το κράτος και για τον παραγωγό. Ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε ότι «είναι κρίμα που δεν έχει εκσυγχρονιστεί ακόμα η νομοθεσία μας».

«Για αυτούς που ανησυχούν», είπε καταλήγοντας ο κ. Μπουτάρης, «το αλκοόλ το ίδιο πράγμα δεν είναι; Αν πιεις λίγο περνάς καλά, αν πιεις πολύ μεθάς. Νομίζω ότι πια ήρθε η ώρα να εκσυγχρονιστούμε και εμείς».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications