Ξεκίνησαν: Βαγόνια του Μετρό γέμισαν με αφίσες κατά της κατανάλωσης κρέατος – η εναλλακτική διατροφή; Λαχανικά με… «σφραγίδα» Monsanto ή κρέατα εργαστηρίου;
Ξεκίνησαν: Βαγόνια του Μετρό γέμισαν με αφίσες κατά της κατανάλωσης κρέατος – η εναλλακτική διατροφή; Λαχανικά με… «σφραγίδα» Monsanto ή κρέατα εργαστηρίου;

«Για κάθε ποτήρι γάλα, μια μητέρα χάνει το μωρό της», «Εσύ, ποιον έφαγες σήμερα;», «Vegan σημαίνει συμπόνια».

Αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα που κάποιοι επέτρεψαν να υπάρχουν στα βαγόνια του αθηναϊκού Μετρό.

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Έτσι, μετά τις απειλές των «πράσινων» αναρχικών κατά της κατανάλωσης κρέατος, οι Αθηναίοι πολίτες «βομβαρδίζονται» με εικόνες που τους επιβάλλουν την άποψη πως η κατανάλωση κρέατος είναι εγκληματική.

Όπως αναφέρεται, οι Greek Vegans με αφορμή τις αντίστοιχες διαφημίσεις στα μέσα μεταφοράς πολλών μεγάλων πόλεων του εξωτερικού, αποφάσισαν να υλοποιήσουν ένα αντίστοιχο εγχείρημα στο μετρό της Αθήνας.

Για 28 συνεχόμενες ημέρες ένας ολόκληρος συρμός του μετρό (συνολικά γύρω στις 200 αφίσες) θα είναι γεμάτος με μηνύματα σχετικά με τον βιγκανισμό.

Oi φωτογραφίες δείχνουν, μεταξύ άλλων, ένα νεογέννητο μοσχαράκι με τη μητέρα του, ένα γουρουνάκι μέσα στον αμνιακό του σάκο και vegan μηνύματα για τις διατροφικές επιλογές των επιβατών.

Ποια θα είναι άραγε η εναλλακτική διατροφή; Λαχανικά με… «σφραγίδα» Monsanto ή κρέατα εργαστηρίου;
Για την καμπάνια oi greekvegan Ισχυρίζονται πως συγκέντρωσαν πάνω από 7.000 ευρώ μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με το ypaithros.gr, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) κάνει λόγο για στοχοποίηση της κατανάλωσης κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, και για δυσφήμιση του ελληνικού κρέατος.

Μεταξύ των άλλων, η Οργάνωση υποστηρίζει ότι εγκρίνοντας την δημοσιοποίηση «ομάδων χωρίς θεσμικό χαρακτήρα» η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ φαίνεται να παίρνει θέση σε έναν διάλογο «για ένα θέμα με σοβαρότατες κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις».

Φυσικά μέσω όλης αυτής της κατάσταση πλήττεται η κτηνοτροφία στην Ελλάδα, ένας πανάρχαιος κλάδος στην ιστορία των Ελλήνων.
Η καμπάνια έρχεται μαζί με την απόφαση να ζητηθεί μείωση της κατανάλωσης κρέατος στην Ευρώπη, με αυστηρά μέτρα σε κτηνοτρόφους και καταναλωτές...
Τυχαίο φυσικά! Αμφιβάλλετε;

πηγή

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications