Μετά τους S-300 οι Ρώσοι στέλνουν επιπλέον Su-35 και Su-30 στην Συρία για να αποφευχθεί νέο φιάσκο
Μετά τους S-300 οι Ρώσοι στέλνουν επιπλέον Su-35 και Su-30 στην Συρία για να αποφευχθεί νέο φιάσκο

«Κατόπιν εορτής» και προφανώς για να κατευναστούν οι εσωτερικές αντιδράσεις στην Μόσχα για την αποτυχία αναχαίτισης της ισραηλινής επδρομής και της τραγικής κατάληξης που είχε για την ρωσική Αεροπορία με την κατάρριψη από φίλια πυρά (συριακά ή κατά μία εκδοχή ρωσικά) του αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας Il-20 με θύματα τα 15 μέλη του πληρώματός του, η ρωσική Αεροπορία αποστέλλει συνέχεια ενισχύσεις στην ρωσική βάση Χμέιμιμ της Λαττάκειας.

Ετσι μετά την αποστολή επιπλέον μονάδων S-300 (πιθανότατα μια ολόκληρη πυροβολαρχία) συνολικά 8 μαχητικά Su-35 (4 μονάδες) και Su-30 (επιπλέον 4 μονάδες) αποστέλλονται από την ρωσική Αεροπορία στην Χμέιμιμ.

Τα μαχητικά αυτά είναι πολύτιμα για την RuAF, ειδικά τα Su-35 από τα οποία μόλις 40 έχουν κατασκευαστεί για την RuAF. Αν θεωρηθεί ότι τα 8 βρίσκονται στην Χμέιμιμ, τότε το 20% της ρωσικής δύναμης των Su-35 θα βρίσκεται στην Συρία.

Ολα αυτά ενώ το κυβερνητικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε σήμερα την συνέχιση των αεροπορικών επιχειρήσεων κατά στόχων των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης που έχουν εγκατασταθεί επί του συριακού εδάφους.

Τα αεροσκάφη αυτά θα αξιοποιηθούν για την πραγματοποίηση εναέριων περιπολιών και την αποτροπή νέων επιχειρήσεων της ισραηλινής Αεροπορίας κατά στόχων στις πόλεις Λαττάκεια και Ταρτούς που «κουρέλιασαν» το ρωσικό κύρος έστω και αν οι στόχοι δεν ήταν η ρωσική παρουσία.

Αν και η ηχηρή απώλεια ήταν ρωσική και όπως όλα δείχνουν θα μείνει αναπάντητη, αφού ο ίδιος ο Β.Πούτιν «αθώωσε» στις δηλώσεις του το Ισραήλ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications