Κρήτη: Η ανάσυρση της σορού της 31χρονης εκπαιδευτικού από το φαράγγι του Αμπά (βίντεο)
Κρήτη: Η ανάσυρση της σορού της 31χρονης εκπαιδευτικού από το φαράγγι του Αμπά (βίντεο)

Σήμερα στις 11 το πρωί πραγματοποιείται η κηδεία της άτυχης κοπέλας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Σκαλάνι.

Ωστόσο νωρίτερα, όπως αναφέρει το neakriti.gr, θα ξεκινήσει η πομπή από το σπίτι της οικογένειας, που βρίσκεται στην πλατεία Σινάνη στον Μασταμπά Ηρακλείου, με τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους της άτυχης κοπέλας να την αποχαιρετούν συντετριμμένοι για τελευταία φορά.

Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπαιδευτηρίου «Το Παγκρήτιον» πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη της άτυχης συναδέλφου Κάλλιας Μηλιαρά και αποφασίστηκε αντί στεφάνου να κατατεθεί το ποσό των 200 ευρώ υπέρ της ενορίας Αγίου Δημητρίου Σκαλανίου.

Η 30χρονη εκπαιδευτικός Κάλλια Μηλιαρά έκανε αναρρίχηση την περασμένη Κυριακή με τον φίλο της στο φαράγγι του Αμπά, όταν έχασε την ισορροπία της, έπεσε στο κενό από ύψος 65 μέτρων και έχασε τη ζωή της.

Οι ολονύχτιες προσπάθειες της ΕΜΑΚ

Η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού από το σημείο που έχασε τη ζωή της η άτυχη Κάλλια Μηλιαρά ήταν πολύωρη, λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Το Κρήτη tv στο δελτίο ειδήσεών του παρουσίασε βίντεο με τις ολονύχτιες προσπάθειες των κλιμακίων της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής να ανασύρουν το φορείο με την άτυχη κοπέλα με κάθετη ανάβαση από το φαράγγι.

Οπως αναφέρει το neakriti.gr ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας μετά από προσπάθειες κατάφερε να προσγειωθεί δύο φορές στην περιοχή του φαραγγιού περιμένοντας για να παραλάβει το φορείο, όμως, στάθηκε αδύνατο να συνδράμει περαιτέρω στην επιχείρηση.

«Ο χρόνος είχε κυλήσει σχεδόν αμέσως αρνητικά», αναφέρει ο διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ κ. Γιώργος Τσακαλάς στην ΚΡΗΤΗ TV. «Λόγω της σαθρότητας του εδάφους εμείς πραγματοποιήσαμε την ανάσυρση από την πλευρά την απότομη, την κάθετη και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος και για τους διασώστες και για ολόκληρη την επιχείρηση», τόνισε.

Η 30χρονη εκπαιδευτικός Κάλλια Μηλιαρά έκανε αναρρίχηση με τον φίλο της στο φαράγγι του Αμπά, όταν έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό από ύψος 65 μέτρων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications