Η Λιβύη επτά χρόνια μετά τη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση παραμένει στο χάος! περιμένουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας! να δουν και εκεί  «τι εστί βερίκοκο».
Η Λιβύη επτά χρόνια μετά τη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση παραμένει στο χάος! περιμένουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας! να δουν και εκεί  «τι εστί βερίκοκο».

Εκδηλώσεις στην πλατεία των Μαρτύρων στο κέντρο της Τρίπολης, από όπου συχνά εκφωνούσε ομιλίες ο Μουαμάρ Καντάφι, είναι προγραμματισμένες στη Λιβύη σήμερα, επτά χρόνια μετά την πτώση του επί 42 χρόνια ηγέτη της χώρας.

Το Ισλαμικό Κράτος εδραιώθηκε στη χώρα και πολιόρκησε επί μήνες τη Σύρτη, γενέτειρα του Καντάφι, προτού εκδιωχθεί από την πόλη το 2016. Ωστόσο οι τζιχαντιστές, αν και έχουν αποδυναμωθεί, εξακολουθούν να βρίσκονται στην έρημο και αποτελούν μόνιμη απειλή. Η χώρα έχει επίσης μετατραπεί σε δίοδο για τους παράτυπους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη, ενώ πρόσφατα ήρθαν στο φως οι κακοποιήσεις εναντίον εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών από τις υποσαχάριες χώρες.

Σύμφωνα με τη Φεντερίκα Σάινι Φαζανότι του Brookings Institution, «οι διαδικασίες εκδημοκρατισμού, όπως μας διδάσκει η Ιστορία, διαρκούν πάντα πολύ, είναι σκληρές και πολύ δύσκολες. Η δημιουργία ενός κράτους μπορεί να διαρκέσει δεκαετίες, ακόμη και αιώνες σε κάποιες περιπτώσεις».

Ο Γάσαν Σαλαμέ, εκπρόσωπος του ΟΗΕ, εκτιμά ότι η αποκατάσταση της τάξης στη Λιβύη «απαιτεί την ίδρυση ενός νόμιμου κράτους που αναγνωρίζεται από όλους». Για να επιτευχθεί αυτό ο Σαλαμέ έχει ανακοινώσει τη διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών φέτος, όμως ο δρόμος προς αυτές είναι ακόμη πολύ μακρύς, όπως παραδέχεται και ο ίδιος.

Πριν από την αναταραχή του 2011 η Λιβύη διέθετε πλούσια οικονομία, με τα έσοδα από τα πλούσια αποθέματα πετρελαίου να δημιουργούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που για να καλυφθούν κατέφθαναν χιλιάδες ξένοι εργάτες.

Σήμερα, στρατιωτικές ομάδες που υποστηρίζουν από καιροσκόπους έχουν δραστηριοποιηθεί στο λαθρεμπόριο ανθρώπινων ψυχών όσο και το λαθρεμπόριο πετρελαίου, μέσα στο πολιτικό χάος που έχει δημιουργήσει η μετά-Καντάφι εποχή.

«Η Λιβύη είναι μια από εκείνες τις χώρες που δέχθηκε κατάφορη παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων από ξένες χώρες. Έχω την άποψη ότι ο Καντάφι θα έπρεπε να παραμείνει στην εξουσία επειδή ήταν κάποιας μορφής σταθεροποιητική δύναμη», είχε δηλώσει στο RT τον Οκτώβριο του 2016, ο απόστρατος Αμερικάνος στρατηγός Paul Vallely.

Και αυτά που δεν θα πει κανένας:
Οι συμμορίτες αφού πιάσουν ολα τα πόστα και θέσεις κλειδιά και ΜΜΕ θα αρχίσουν να διδάσκουν στα σχολεια για την κακή Χούντα του Καντάφι για σκάνδαλα, και για "ταγματασφαλίτες" φασίστες του Καντάφι, σημειώστε ταγματασφαλίτες και φασίστες στην Ελλαδα αποκαλούν τον στρατό της Ελλάδας που εμπόδιζε τους συμμορίτες να πάρουν την εξουσία και να κανουν την χώρα σοβιετική , και οι περισσότεροι δεν το έχουν καταλάβει και το θεωρούν ως κάτι κακό μετά από τόσα χρονιά πλυσης εγκεφάλου!

Τελικά την εξουσία την πήραν το 1973 και έχωσαν στην φυλακή τον Παπαδόπουλο, έβαλαν εναν πράκτορα της CIA με το όνομα Δημήτριος Ιωαννίδης,μέχρι να δημιουργήσουν τα "δημοκρατικά" κόμματα ΠΑΣΟΚ ΔΝ το δε ΠΑΣΟΚ το ίδρυσαν καθαρά συμμορίτες, στο μεταξύ προκάλεσαν την εισβολή στην Κύπρο με τον πράκτορα τους το 1974! αλλα εχουν τέτοιο θράσος που σας λένε ότι για την Κύπρο φταίει ο Παπαδόπουλος και η "Χούντα" επι χρονιά, κανεις δεν ερευνήστε ότι χρονολογικά δεν στέκει το ψέμα τους! ένα από τα πολλά ψέματα που λένε οι αριστεροί καθώς ειναι κήρυκες του ψεύδους, και οτι λενε αυτοι ισχύει το αντίθετο συνήθως σε όλα...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications