Χαίρε βάθος αυθαιρεσίας-Χαίρε ύψος υποκρισίας
Χαίρε βάθος αυθαιρεσίας-Χαίρε ύψος υποκρισίας

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Έξι χρυσά μετάλλια πήραμε φέτος στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες. Ένα απ' αυτά μας το έφερε η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ που ήρθε πρώτη στο τριπλούν.

Μαζί με το χρυσό μας έδωσε και μεγάλη υπερηφάνεια, Πριν μερικά χρόνια κάποιοι τη χαρακτήρισαν ρατσίστρια και φασίστρια.
Δεν της επέτρεψαν μάλιστα να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Την εποχή εκείνη από τους λόγιους της πατρίδας μας μόνο ο Κώστας Μπιλίρης την υπερασπίστηκε. Βρήκα το κείμενό του και το προσφέρω στους αναγνώστες μας σαν μια μικρή δικαίωση..

Θ’αρχίσω με μια διαπίστωση. Μπορεί να μη φέραμε ούτε ένα χρυσό από το Λονδίνο, τη ρατσίστρια όμως την απομονώσαμε και την καρυδώσαμε.
Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιούλη έφερε πολλά δεινά στη χώρα μας. Τροϊκανούς και ελέγχους! Μπαρόζους και ρόζους (Φυσικά στον εγκέφαλο). Επιμηκύνσεις, ισοδύναμα, γενόσημα και αλώσιμα! Κουρέματα και κουραφέξαλα! Ψαλίδια, βαρίδια, ξεφτίδια και μια από τα ίδια.Άντε να βάλεις σειρά, άντε να βρεις άκρη! Και ξαφνικά πέφτει η ιδέα.
«Ένα σκάνδαλο θα μας σώσει».

Του Κώστα Μπιλίρη

Έτσι σκέφτηκαν οι επιτήδειοι. Να βρεθεί ένα σκάνδαλο και να στραφεί το ενδιαφέρον τού κόσμου προς τα εκεί. Δοκιμασμένο κόλπο και στο παρελθόν. Ερεθίζεται η κοινή γνώμη και αρχίζει το σφυροκόπημα εαυτών και αλλήλων. Ενώ η πραγματικότητα μένει ανέγγιχτη.
Υπάρχουν δημοσιογράφοι, που θα πάρουν την τρίχα και θα την κάνουν τριχιά. Αφθονούν οι πένες, που με το αζημίωτο μπορούν και κάνουν πιένες. Γεμάτη και η τηλεόραση από εκπομπές. Εννοείται ρύπων.
Και ήρθε η αφορμή. Βρέθηκε η Ιφιγένεια της Νέας Αυλίδας. Εντοπίστηκε το πρόβατο για τη σφαγή.
-Η Βούλα! Παιδιά η Βούλα η Παπαχρήστου. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν. Είναι ρατσίστρια.

-Αυτή η ευγενικιά, η καλλίγραμμη κοπέλα που χαίρεσαι να τη βλέπεις!!!
-Ρατσίστρια σου λέω. Μετέγραψε στο τουίτερ της ένα σύνθημα ρατσιστικό. «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα…Τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου, θα τρώνε σπιτικό φαγητό».
-Δηλαδή;

-Τι δηλαδή μωρέ; Θα την παραδώσουμε στη δημόσια κατακραυγή. Θα την καταγγείλουμε. Θ’ακυρώσουμε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες και θ΄αρχίσει ο θόρυβος. Ως συνήθως οι μισοί Έλληνες θα είναι υπέρ και οι άλλοι μισοί κατά. Θα γίνει της κακοβουλίας. Επιβλήθηκαν οι κακόβουλοι.Είδαν μερικοί το σύνθημα κι έψαξαν να βρουν το ρατσιστικό περιεχόμενο. Ρατσισμός εδώ, ρατσισμός εκεί, μα που είναι ο ρατσισμός; «Ράτσι-ράτσι είσαι εδώ»;

Άνοιξαν λεξικά και εγκυκλοπαίδειες, ρώτησαν πανεπιστημιακούς και αρχιδικαστές, ο ρατσισμός σε πλήρη απουσία. Πήγαν σε μάγισσες και χαρτορίχτρες, επικαλέσθηκαν και τα ζώδια, ρατσισμός δεν εντοπίστηκε.
-Κύριοι τιμητές, κύριοι κήνσορες, που είναι ο ρατσισμός;
Το κορίτσι ζήτησε και συγνώμη, αλλά δεν την έλαβε. Για σκέψου! Να ζητάς συγνώμη για κάτι που δεν έκανες και να σου την αρνούνται! Διαθέτουν τους δικούς τους χριστιανικούς κώδικες κάποιοι αξιωματούχοι.
Ούτε καν την κάλεσαν για μια τυπική απολογία. «Εφευρίσκομεν και διαγράφομεν».

Λέτε η απόφαση αποκλεισμού της Βούλας Παπαχρήστου, να είναι φασιστική; Χιτλεροσταλινική; Λέτε να έχει γενικότερους στόχους; Λέτε να αποβλέπει στο σκοταδισμό και στην τρομοκρατία; Για να μην τολμούν οι γελοιογράφοι και οι θεατρικοί συγγραφείς να εκφράζονται ελεύθερα!

Με ενοχλεί όμως και η στάση των συναθλητών της. Θα έπρεπε να αντιδράσουν και να πουν «θα αγωνιστούμε στο Λονδίνο εφόσον: ακυρωθεί η άδικη και ανθελληνική απόφαση εναντίον τής Βούλας και εκδιωχθούν από το χώρο τού αθλητισμού οι ανερμάτιστοι τσουρουμπουχέδες».Δεν το έκαναν και είδαμε τα μεγάλα ρεζιλίκια. Δίπλα στο σημαιοφόρο μας κατά την είσοδο στο στάδιο, να χασκογελούν παρελαύνοντας οι μπουρεκόμαγκες. Και να λύπη η πανέμορφη άλτρια, που θα μπορούσε να διεκδικήσει και κανένα μετάλλιο. (Για μερικούς προτιμότερο το σκάνδαλο από το μετάλλιο. Μετάλλια βλέπεις κατακτήσαμε πολλά…).

Πάντως μεγάλος ντόρος δεν έγινε. Η κοινή γνώμη τάχθηκε με το μέρος τής Βούλας. Φάνηκε πως αυτή η χαριτωμένη πρωταθλήτρια ούτε πρόθεση είχε ούτε θέση ρατσιστική.
Τα σχέδια όσων περίμεναν εκρήξεις μπουρλότων στην ελληνική κοινωνία ματαιώθηκαν και από τη στάση των Τσίπρα – Παπαρήγα. Αντί να οργανώσουν κινητοποιήσεις αντικυβερνητικές, ταυτίστηκαν με τους διώκτες. (Όλα τα τέτοια μία μούρη).

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Το κεφάλι βρωμάει από το μυαλό. Το μυαλό βρωμάει από την ανευθυνότητα και τη σαχλαμάρα.
Ενδεχομένως να ισχύει μαζί και κάτι άλλο. Τέτοιες περιπτώσεις προσφέρουν ευκαιρίες για προβολή των διωκτών. Για την κραταίωση του δικού τους αναστήματος. Όταν διαγράφεις από την ολυμπιακή ομάδα μια πρωταθλήτρια, βγαίνεις δυνατός. Αποδεικνύεις πως κάποιος είσαι.Τόσοι και τόσοι στην ιστορία έγιναν γνωστοί, καταστρέφοντας ή δολοφονώντας. Θυμηθείτε τον Αττίλα, τον Ηρόστρατο, τον Ιούδα, το Χίτλερ, τον Στάλιν, τον Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο.

Πρέπει όμως να καταλάβουν κάτι αυτοί οι αποκεφαλιστές. Αθλητισμός σημαίνει αθλητές που δεινοπαθούν και γυμνάζονται. Όχι παράγοντες που δολοφονούν προσπάθειες και όνειρα. Ύστερα από το μαύρο χάλι στο Λονδίνο τι θα μπορούν να ισχυρίζονται. Ναι μεν δε φέραμε τα μετάλλια, αλλά εμποδίσαμε μια «ρατσίστρια» να αγωνιστεί; Ντροπή.

afieromata.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications