18 Σεπ 2018

Για μεγάλης κλίμακας πόλεμο στην Ουκρανία, προειδοποιεί η Ρωσική Εκκλησία

Για μεγάλης κλίμακας πόλεμο στην Ουκρανία, προειδοποιεί η Ρωσική Εκκλησία

Ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, προειδοποίησε ότι στην περίπτωση της νομιμοποίησης των αυτονομιστικών οργανώσεων εναντίον της κανονικής Εκκλησίας στην Ουκρανία θα εξαπολύσει ένα πραγματικό, γενικής κλίμακας, πόλεμο.

Μητροπολίτης τόνισε ότι «αν η αυτοκεφαλία θα δοθεί σε εκείνους που είναι τώρα οι διαφωνούντες, κατά την κανονική Εκκλησία θα εξαπολυθεί ένας πραγματικός πόλεμο, σε πλήρη κλίμακα», αναφέρει TASS.

Εξέφρασε την ανησυχία του ότι η Ουκρανία θα εγκρίνει νόμους που θα αποσπάσουν την ακίνητη περιουσία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριαρχείου Μόσχας, και θα της στερήσουν το νομικό καθεστώς.

Νωρίτερα, η Ρωσική Εκκλησία εξέφρασε την ανησυχία της ότι αν η Ουκρανική Εκκλησία στερηθεί των νόμιμων δικαιωμάτων της, οι σχισματικοί θα επιδιώξουν να καταλάβουν μεγάλα μοναστήρια στην Ουκρανία και “οι ορθόδοξοι πιστούς, φυσικά, θα υπερασπιστούν αυτά τα ιερά – οπότε κάποιος θα μπορούσε να αναμένει ότι θα χυθεί και αίμα.

https://vz.ru/news/2018/9/18/942210.html defence-point

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

Για μεγάλης κλίμακας πόλεμο στην Ουκρανία, προειδοποιεί η Ρωσική Εκκλησία
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: