Έβαλαν φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Βίντεο)
έβαλαν φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Βίντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 8 το πρωί, στη λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ ο καπνός είναι ορατός από μακριά.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, ωστόσο η αστυνομία απομακρύνει τον κόσμο, καθώς υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύγχυση επικρατεί αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στον χώρο του πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο.Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από την αποθήκη 11 του Πανεπιστημίου και επεκτάθηκε γρήγορα στο κεντρικό κτίριο.

Εκφράζονται φόβοι για το μπορεί να κρύβουν οι εγκαταστάσεις του ημιεγκαταλελειμμένου κτιρίου. Πάντως, οι οροφές είναι από πάνελ πολυουρεθάνης, υλικό αναφλέξιμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως γίνονται συνεχώς εκρήξεις καθώς υπάρχουν εύφλεκτα υλικά στους χώρους όπως παραφίνη αλλά και φιάλες υγραερίου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δρ Μυωσής Μυλωνάς, τέως διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας – εργαστήρια του οποίου στεγάζονται στους χώρους του Πανεπιστημίου, “υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εξαιτίας του ότι υπάρχουν τόνοι οινοπνεύματος στα εργαστήρια”.

Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια,like στην σέλιδα facebook:

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications