Επιβίωσε 49 ημέρες στη θάλασσα πάνω σε πλωτή καλύβα! (video)
Επιβίωσε 49 ημέρες στη θάλασσα πάνω σε πλωτή καλύβα! (video)

Μπορεί να τον είχαν όλοι ξεγραμμένο, όμως αυτός κατάφερε να επιβιώσει 49 ημέρες στη θάλασσα πάνω σε μια πλωτή καλύβα, πίνοντας θαλασσινό νερό και πιάνοντας ψάρια για να φάει!

Ο λόγος για τον 19χρονο Άλντι Νόβελ Άντιλανγκ, διασώθηκε από ένα πλοίο με σημαία Παναμά, ανοικτά του Γκουάμ, πάνω σε μια πλωτή καλύβα!

Ο νεαρός βρισκόταν 125 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Ινδονησίας, όταν ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή παρέσυραν το σκάφος του στα βάθη του ωκεανού.

Η πλωτή καλύβα, είναι ένα αλιευτικό σκάφος τύπου “rompong”, το οποίο χρησιμοποιείται για παγίδα ψαριών, όμως δεν θα διαθέτει κινητήρα, ούτε κουπιά. Ο νεαρός δούλευε εκεί, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές, ενώ κάθε εβδομάδα του έφεραν προμήθειες και μάζευαν τα ψάρια που είχε πιάσει αυτή η πλωτή παγίδα. Η δουλειά του ήταν να κρατάει αναμμένους και σε καλή κατάσταση τους ειδικούς λαμπτήρες, οι οποίοι προσελκύουν τα ψάρια.

Στις 14 Ιουλίου, η πλωτή καλύβα χτυπήθηκε από δυνατούς ανέμους και παρασύρθηκε πολλά χιλιόμετρα από τη θέση της. Ο νεαρός θεωρήθηκε χαμένος, όμως αυτός κατάφερε να επιβιώσει πίνοντας νερό από τη θάλασσα και τρώγοντας ψάρια που τα έψηνε πάνω στην καλύβα.

Όπως αποκάλυψε μετά διπλωμάτης της Ινδονησίας, ο Άντιλαγκ φοβήθηκε για τη ζωή του, έκλαιγε συχνά, ενώ είχε χάσει τις ελπίδες του καθώς είχαν περάσει από κοντά πάνω από δέκα πλοία, όμως κανείς δεν το αντιλήφθηκε.

Τελικά στις 31 Αυγούστου, ο εφιάλτης το έλαβε τέλος, όταν ένα πλοίο με σημαία Παναμά, που έπλεε στην περιοχή τον είδε και τον περισυνέλεξε. Ο νεαρός ναυαγός έφτασε σπίτι του στις 8 Σεπτεμβρίου και συναντήθηκε και πάλι με την οικογένειά του, η οποία τον είχε για νεκρό!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications