Επιδημίας χολέρας στη Ζιμπάμπουε – Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους! έρχονται και από εκεί Ευρώπη???
Επιδημίας χολέρας στη Ζιμπάμπουε – Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους! έρχονται και από εκεί Ευρώπη???

Τη ζωή σε 10 ανθρώπους στοίχισε ξέσπασμα επιδημίας χολέρας, στη Χαράρε, την πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε. Τα θύματα αρρώστησαν αφότου ήπιαν μολυσμένο νερό, σύμφωνα με υγειονομικός αξιωματούχο της πόλης.

Ο δήμος της Χαράρε δυσκολεύεται να εξασφαλίσει την ύδρευση ορισμένων συνοικιών της πόλης εδώ και πάνω από μια δεκαετία, γεγονός που αναγκάζει πολλούς κατοίκους να πίνουν νερό από πηγάδια ή πηγές.

Ο Κλέμενς Ντούρι, επικεφαλής της διεύθυνσης υγείας της πόλης, τόνισε ότι πάνω από 300 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία καθώς εκφράζονται φόβοι πως έχουν μολυνθεί. Το ξέσπασμα αναφέρθηκε αρχικά την Παρασκευή.

«Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε στους δέκα. Έχουμε εξακριβώσει ότι το ξέσπασμα οφειλόταν σε διαρροή σωλήνωσης της αποχέτευσης που μόλυνε το νερό μιας πηγής», δήλωσε ο Ντούρι. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας υγείας συμπλήρωσε πως οι σωληνώσεις της αποχέτευσης αντικαταστάθηκαν.

Το χειρότερο ξέσπασμα επιδημίας χολέρας στη Ζιμπάμπουε καταγράφηκε το 2008, στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης στη χώρα, όταν πάνω από 4.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ασθένησαν άλλοι 40.000.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications